woensdag 2 augustus 2017

De Thunersee en omgeving: Hardloopparadijs of Hikeparadijs?

Gerdy, in de prachtige omgeving rond de Thunersee
Woensdagmorgen 2 augustus, ik zit op een boottochtje van onze camping naar de haven van Interlaken om daar naar het plaatselijk zwembad te gaan met de kids. Zie ik plotseling dat ik een pb'tje van Geert op mijn phone heb: 'He vakantieganger, komt er dit jaar nog een verslag van je buitenlandse loop avonturen'? Ik antwoord: 'Denk het niet, we doen vooral bergwandelingen hier' maar.... in de uren die volgen begint er toch een soort schuldgevoel bij mij te spelen. En tevens begint hiet het hardloopvirus ook te kriebelen.

Waarom toch dat excuus van bergwandelingen (hiken)? Ik heb mijn hardloopschoenen mee, dus eigenlijk ben ik het aan mijn stand verplicht (voor mezelf en Geert) om ze uit te proberen op Zwitserse ondergrond. Een rondje om de Thunersee, waar we op de camping zitten gaat niet lukken, helaas! Daarvoor is het meer te groot: oppervlakte 48,3 vierkante kilometer lees ik op Wikipedia. Maar een stukje langs het mee moet lukken, maar ook dat valt tegen.

Het wandelpad/trottoir langs de weg houdt na 2,5 kilometer op. Daarnaast is het stijgingspercentage wel 11%. Hier word ik ook niet zo blij van. Dus zoek ik het wandelpaadje langs het kanaaltje op. Best aardig maar in vergelijking met de prachtige bergwandelingen die we de afgelopen dagen hebben gemaakt met de prachtigste uitzichten, is dit een saai paadje. Na 2 kilometer kan ik het kanaaltje over via een bruggetje.

De andere kant van het kanaaltje oogt op het eerste gezicht mooi maar blijkt te bestaan uit hoge boomwortels. Ik haspel me er over heen en moet alleen maar aan 'de Sloffert' Wim Rensink denken. Zo voel ik me een beetje bij elke struikeling die ik maak. Ondertussen staat er 6 kilometer op mijn Garmin. Ik besluit nog een stuk fietspad er bij te pakken. Ik loop langs een golfbaan, fitnesschool en loop ook nog over een paarde pad. En langzaam kom ik tot de conclusie: In Zwitserland moet je hiken! Bijvoorbeeld de Harderkulm naar beneden wandelen, na het prachtige uitzicht boven op deze berg gezien te hebben of richting Grindelwald met het prachtige uitzicht op de witte toppen van de Jungfraujoch.

Vakantiegrusse aus der Schweiz,

Gerdy

3 opmerkingen:

Wim R. zei

Iedereen heeft wel iets van een 'Sloffert' in zichzelf.

theo stronks zei

Alleen die vallen niet zo vaak.

Marco (Barlo) zei

Ziet er mooi uit Gerdy