maandag 28 augustus 2017

Zomerse start najaarsclinic AVA'70

De deelnemers aan de najaarsclinic van AVA'70
Op maandagavond 28 augustus jl. ging de najaarsclinic “Lopen voor beginners” van start bij AVA`70. Ruim voor het begin, stonden 15 atleten klaar voor de eerste training en sommigen daarvan, waren toch wel wat gespannen voor de eerste stappen op de baan. De ervaren trainers Geert Kip en Marco van Rijs zullen zich de komende maanden met de groep bezig gaan houden en de trainingen verzorgen. Al snel bleek dat de groep nieuwelingen veel talent bezat en het was voor de trainers dan ook lekker om met de lopers en loopsters aan het werk te gaan.

Gedurende 10 weken wordt er door de groep op de maandagavond getraind op de baan, maar er zal ook zeker worden uitgeweken naar het natuurschoon van `t Walfort. Natuurlijk ontbreekt zelfs een heuveltraining in de Ringkamp op de Haart niet. Het doel is om de lopers en loopsters op een verantwoorde en plezierige wijze enthousiast te maken voor het hardlopen en de ervaring heeft geleerd dat menigeen versteld zal staan van zijn eigen prestatie. Mogelijk maken sommigen wel hun wedstrijddebuut bij de Boekeldercrosscompetitie in november, maar zover is het natuurlijk nog niet…

Wanneer de deelnemers na de clinic besluiten om lid te worden van AVA`70, zullen ze aansluiten bij de D-groep en wordt de training op de baan uitgebreid met een duurtraining. De trainers Geert en Marco zullen de komende weken alles in het werk stellen, om raspaardjes van de lopers en loopsters aan de clinic te maken. Maar ook werkpaardjes kunnen erg veel plezier beleven aan de loopsport. Het enthousiasme is in ieder geval groot bij de groep deelnemers en van luipaardjes is zeker geen sprake. 

Geen opmerkingen: