zaterdag 19 augustus 2017

Prachtige prestaties AVA'70 bij de Bos en Duin Zomercross op Texel

De jeugd van AVA'70 op weg naar de start
Een spannende sprint voor de eerste plaats bij de 8 kilometer van de Bos en Duin Zomercross. Jimmy van Bemmel uit Leiden  wist die te winnen in 33:04. Een fractie later kwam Maarten Bloem uit Voorschoten over de streep. Hij liet de klok stilstaan op 33:05. Gerard de Heer uit Utrecht kwam als  derde binnen in 33:52. Bij de vrouwen zegevierde Claudia Geldermans uit Den Helder in 40:22.

Er was een grote groep van atletiekvereniging AVA ’70 uit Aalten en ook een groep van Voorschoten ’97 afgekomen op deze cross in de Dennen. Een drukte van jewelste. De laatste groep kwam met hun trainer Ed Zijl, die tijdens zijn vakantie op Texel vaak met de zomerloopjes meedoet. Het weer was goed en na een paar spetters, liet ook het zonnetje zich van de goede kant zien.

De tijdwaarneming had het druk om alle 138 deelnemers van hun goede tijd te voorzien. Er waren 53l lopers, die voor de 4 km kozen. Spannend en goed voor de Texels atleten om te strijden voor de ereplaatsen. Milan Verheugen uit Arnhem won in 16:02. Tweede werd Axel Garritsen in 16:07 en derde Björn Rossel uit Sinderen met 16:25. Bij de vrouwen won Lisa Römer uit Haan (D) in 19:44.

Bij de jeugd was de deelname ook groot. In totaal 56 kinderen voor 1 of 2 kilometer. Bij de kortste afstand won als vanouds Widlem de Wit in precies 4:00. Hij moest dit keer wel extra zijn best doen omdat hij op de hielen werd gezeten door Sven Meinen uit Aalten die finishte in 4:02. De bronzen plak was voor Lars Meinen ook uit Aalten. Zijn tijd was 4:33. Bij de meisjes was de overwiining afgetekend voor Megan Havik in 4:21. Op de tweede plaats eindigde  Flore Posthumus uit Aalten in 5:14 en als derde kon Vera Lugtendorp uit Almere gehuldigd. Haar tijd was 5:22. De 2 kilometer ging de overwinning bij de jongens naar Coen van der Kerkhof in  8:13 en bij de meisjes won Noa Luijmes uit Aalten in 9:10. Na afloop was het druk op het terras bij BOSQ restaurant en met een zeker ongeduld werd de verloting afgewacht.

Klik op de link voor de foto's van Cees Timmer 

Geen opmerkingen: