zaterdag 19 augustus 2017

Kramp Run Varsseveld - Nieuwsflits 2

Jorrit Cleij en Luc Schout, respectievelijk derde en vierde in 2016, staan ook dit jaar weer aan het vertrek
Deelnemersveld sterker dan ooit!

Met deelnemers uit zes verschillende landen en meer dan dertig atleten die de vijf kilometer onder de vijftien minuten hebben gelopen, heeft de Kramp Run een deelnemersveld om je vingers bij af te likken. Als Gert-Jan Wassink in 'zijn' Varsseveld wederom zegeviert, is dat een prestatie van formaat. Hij krijgt het in ieder geval niet cadeau.

Onèsphore Nkunzimana uit Burundi is de grote blikvanger op 9 september. De 32-jarige Afrikaan nam in 2004 en 2008 deel aan de Olympische Spelen. Hij vertegenwoordigde op deze Spelen niet zijn geboorteland maar kwam uit voor Qatar. Hij ging in die tijd door het leven als Sultan Khamis Zaman. Na het Olympische avontuur van Peking (2008) ging hij terug naar Burundi en heeft hij zijn oude naam weer aangenomen. De pijlsnelle Nkunzimana heeft een persoonlijk record van 13.07 minuten .Met de komst van de Marokkanen Abdelilah El Hammaz en Ramdam Snoussi heeft Afrika nog twee ijzers in het vuur.

Publiekslieveling en titelverdediger Gert-Jan Wassink kan ook op veel tegenstand vanuit België rekenen. Een drietal Belgen is kansrijk voor eremetaal. Op papier is Jean-Pierre Weerts (13.38 min) de snelste maar Kim Ruell, tweede in 2016 en Yannick Michiels, tweede in 2014 en derde in 2015, hebben al bewezen goed uit de voeten te kunnen op het parcours in Varsseveld.

De Nederlandse top ontbreekt uiteraard ook niet bij de Kramp Run. Mike Foppen is de man in vorm. Hij haalde op het jongste Europese kampioenschap voor atleten onder de 23 een finaleplaats op de 1500 meter, hierin finishte hij als tiende. Jorrit Cleij en Luc Schout, respectievelijk derde en vierde in 2016, staan ook dit jaar weer aan het vertrek. Ditzelfde geldt voor Bart van Nunen, Paul Zwama, Joeri Wolf en Frank Futselaar. Al deze Nederlanders zijn in staat om een podiumplek te veroveren.

Bij de vrouwen hebben zich in de tussentijd weer twee topatleten gemeld. Stephanie Barners uit Groot-Brittannië en onze landgenote Jamie van Lieshout. Barners is met haar inschrijftijd van 16.01 minuten plotsklaps de te kloppen vrouw. Al kwam Jamie van Lieshout op de baan al eens tot 16.09 minuten. Dit kan een interessant duel worden.

Kijk voor het gehele deelnemersveld op: www.kramprunvarsseveld.nl

Geen opmerkingen: