dinsdag 12 december 2023

Aankondiging van de 3e Zevenbultenloop in Aalten

Col de Nijhofs-hill
De Zevenbultenloop, het begint zowaar een traditie te worden! Wat begon als een ludiek corona-alternatief voor de Zevenheuvelenloop, is inmiddels een gezellige feestdagenloop geworden. We gaan weer rennen over 7 pittige bulten in Aalten en de mooie Barlose dreven. Hopelijk doen jullie weer allemaal massaal mee, he’j mooi wat te proaten tijdens het kerstdiner en de jaarwisseling.

De helden die meedoen aan de Zevenbultenloop mogen hun gelopen tijd weer doorgeven aan de organisatie, bestaande uit neef Geert en tijdregistreerder Bart Wesselink. Via dit sympathieke weblog houden we de stand van zaken bij. Dit jaar zijn er mooie Zevenbulten-shirtjes te winnen voor nummer 1 van het klassement, nummer 7, nummer 25 en 26 (de symbolische Kerstwinnaars), 31 (Oudjaarsdagwinnaar) en de 7e van onderen. Degenen die de mooiste actiefoto doorgeeft wint een hip stel Zevenbultensokken! In de periode van 16 december tot en met 14 januari 15.00 uur mogen de tijden en de foto’s doorgeven worden. Dus kom maar doorrrr.

We hadden vorige jaar een creatief puntensysteem bedacht. Je mocht de Zevenbultenloop in 1x keer lopen, maar ook in 3 delen. Als je het in 3 delen van 5 km deed, kreeg je per deel een tijdstraf van 45 seconden. Dit jaar doen we het anders: de tijdstraf laten we vervallen! We vinden dat het beloond mag worden als een atleet de moeite neemt om het parcours in 3 delen te lopen. En zo kunnen ook de atleten meedoen voor wie 15 km aan een stuk iets te veel van het goeie is.

Dit biedt dus kansen mensen! En uitdagingen! Laat ik een voorbeeld geven. Neem Gerrit Dijkslag. Een geboren atleet die zijn sporen in de hardloopsport meer dan verdiend heeft. In een reguliere wedstrijd zou ik het nooit van Gerrit kunnen winnen. Misschien met de King of the Beeklaan; op de sprint van 220 m tegen de Beeklaan (één van de 7 bulten…) op maak ik misschien kans. Maar als de afstand groter wordt leg ik het af. Gerrit liep onlangs de 15 km van de Montferlandrun in een mooie tijd van 1.04.28. Ik kwam een kleine 6 minuten later binnen, in 1.10.05. Dus toen ik bij de 14 km was, zat Gerrit al aan de koffie.

Maar nu mijn kans. Stel dat Gerrit de Zevenbultenloop in 1.05.00 loopt. Vorig jaar liep ik de Zevenbultenloop in 1.12.00. Zonder wedstrijdambiance haal ik bij lange na mijn snelste tijden niet. Als je elke kilometer een mooie dame neerzet, kan ik er misschien 1.08.00 van maken. Maar wie krijg je zo gek? Als ik de Zevenbultenloop echter in 3 delen loop, kan ik Gerrit misschien pakken! Als ik 3x 21.30 minuten loop, eindig ik boven Gerrit, met mijn 1.04.30. Zo werkt het dus. Uiteraard mag Gerrit ook in 3 delen de loop doen, om zo een betere positie op de ranglijst te bewerkstelligen. In de periode van 16 december tot en met 14 januari mag je zoveel mogelijk pogingen doen als je wil! Gerrit, ik pak je!

Op de route is aangegeven waar het 5 en 10 km punt zich bevindt middels een bordje. De start is op de Markt van Aalten, bij het trapbordes bij het gemeentehuis. Het eerste segment is van de Markt tot het bordje van 5km. Op de Meinenweg, bij het ganzenweitje, staat een 5 km bordje. Het 2e segment is van het 5 km bordje tot aan het 10 km bordje. Ongeveer ter hoogte van Bolwerkweg 24, staat het 10 km bordje. Het laatste segment is van het 10 km bordje tot aan de Markt, weer tot aan het trapbordes. Lijkt me duidelijk toch?

Er lopen natuurlijk ook klasbakken van de buitencategorie rond. Denk aan een Mark te Brake, Jan Hendrik Oldenhave, de gebroeders Joran en Herald Luiten. En vergeet bij de dames Annemarie Arentsen, Ineke Graven en Cindy Brusse niet. Ook zij mogen de loop natuurlijk in 3 delen knippen om zo een übersnelle tijd te klokken. Maar hoe mooi zou het zijn dat ze met een 15 km poging de 3-delige aanvallers van hun lijf kunnen houden. Ik ben erg benieuwd naar de strijd! Voor Herald ligt hier trouwens een mooie kans om deze keer wél van Luuk te Brake te winnen,

Het parcours ligt er mooi bij. Ik heb zondagmorgen onder stormachtige omstandigheden de ronde gelopen. We wensen jullie allemaal veel loopplezier. Kiek uut met oaversteaken: veiligheid is natuurlijk belangrijker dan die ene seconde winst!

Geef je op en maak er een mooi feestje van!

Sportieve groet,

Bart Wesselink, Geert Wevers en Rinke ter Haar

Geen opmerkingen: