vrijdag 8 december 2023

's-Heerenberg 25e Montferland Run 7,5 km - 36,14 min - 160e plaats

Met Wim en Katja

Om 8.45 uur zijn we al in ’s-Heerenberg. Het is er nog erg rustig, al zijn de vele vrijwilligers bezig om de laatste werkzaamheden voor elkaar te maken. Tom is vandaag aangesteld als wedstrijdleider van de Montferland Run en moet zich rond de klok van negen uur melden in eetcafé en zalencentrum de Gracht. We worden hartelijk ontvangen en krijgen meteen een kop koffie aangeboden. Even later begint zijn werk en loop ik naar de auto om mijn sporttas op te halen. Opeens wordt, vanuit Grand café de Snor, mijn naam geroepen. Aan de andere kant van de weg zie ik fotograaf Rob Jansen staan. Samen met hem heb ik nog even bijgepraat onder het genot van een kop koffie. Bedankt Rob.

Als ik even later bij de vestiging van Estinea aan de Zeddamseweg aan kom, is het al een gezellige drukte. We kunnen ons hier al jaren omkleden en het is er lekker warm. Na de groepsfoto loop ik me nog een klein eindje warm met Wim en Katja en begeven we ons naar het startvak aan de Slotlaan. Het is de eerste Montferland Run in vier jaar tijd en de 25e in de geschiedenis. De laatste keer dat ik mee heb gedaan in 2019 liep ik de 15 kilometer en vandaag sta ik aan de start van de 7,5 kilometer.

Het parcours van deze afstand is voor een groot deel gelijk aan dat van de lange afstand en mijn doel voor vandaag is om rond de 5 minuten per kilometer te gaan lopen. Via de prachtige Kastanjelaan lopen we naar het Montferlandse Bos waar ik op 2,5 kilometer door kom in 12.18 minuten, netjes op schema. Wim is al uit mijn zicht verdwenen maar Katja loopt de hele weg zo'n 50 tot 100 meter voor me. Na de Beekseweg in de richting van Zeddam, volgt het zwaarste gedeelte van het parcours, de Drieheuvelenweg. Op het 5 kilometerpunt in 24.37 minuten gaat het nog steeds goed.

Op de drie pittige klimmetjes loop ik steeds dichter naar Katja toe en als we de bebouwde kom van 's-Heerenberg weer ingaan, heb ik haar bijna te pakken. Net na de laatste beklimming ga ik haar voorbij en moedig haar aan om mee te gaan. De afdaling in de laatste kilometer voelt erg lekker aan en bij de finish bij de kerk in 's-Heerenberg, kom ik in 36.14 minuten over de streep. Ik ben ontzettend tevreden en heb zelfs een negatieve split gelopen (12.18-12.19-11.37 minuten). Dat lukt me bijna nooit!

De finish van de 25e Montferland Run

Geen opmerkingen: