zondag 17 december 2023

Record aantal deelnemers aan 42e OVM-Deoloop in Borculo

Het start- en finish gebied

Dat de jaarlijkse crossloop door het Stelkampsveld een mooie traditie is om de feestdagen in te gaan bleek wel uit het recordaantal deelnemers dat zaterdag aan de start verscheen van de OVM-Deoloop.

De eerste lopers vertrokken al in de ochtend met de bus om een gpx-trailrun te lopen van 25 of 40 kilometer. Deze mooi uitgezette routes door de Achterhoek worden een steeds beter bezocht deel van het evenement en keren dan ook zeker volgend jaar weer terug.

Voor het eerst liepen er ook een aantal honden mee met de 25 kilometer. Door de enthousiaste reacties van baasjes en hond is de kans groot dat de canitrailrun volgend jaar ook weer opgenomen wordt.

S middags was het dan tijd voor de kortere afstanden die door het prachtige natuurgebied Stelkampsveld liepen. Het terrein was af en toe nat, maar goed te doen. Tussen 1 en half 2 startten deze kortere afstanden die ook al jaren kunnen rekenen op trouwe deelnemers. Ook was er weer een powerwalk, waar zo’n 30 man aan mee deed.

Onder aanmoediging van supporters en eerder teruggekeerde hardlopers vond iedereen zijn weg terug naar de finish, de één iets sneller dan de ander. Maar wel allemaal met een prima eigen sportprestatie.

Voor de winnaars van alle afstanden was er een prijs in de vorm van een waardebon van Woest Sport.

Nadat de laatste deelnemers waren teruggekeerd konden de vrijwilligers de spullen opruimen en in de kantine opwarmen met een drankje en een warme hap.

Klik op de link voor de uitslagen

5 kilometer

9.1 kilometer

13.4 kilometer

25 kilometer

40 kilometer

site organisatie

Geen opmerkingen: