zondag 31 december 2023

Verslag en uitslagen van de 2e Dijkencross in Pannerden

Eline de Jong

Wout Driever sterkste in tweede Dijkencross 

Door Benno Stevering

PANNERDEN – In een sfeervolle, oliebollen riekende tweede aflevering van de Pannerdense Dijkencross liep Wout Driever uit Ulft onverschrokken naar een eerste plaats voor Rick Heutinck uit Doetinchem. De talentvolle Driever liep na drie kilometer samen met Heutinck aan kop te hebben gelopen weg van de kopgroep. Driever: ‘’Het ging erg lekker. Na drie kilometer kreeg Rick Heutinck uit Doetinchem het zwaarder en moest terrein prijsgeven. Ik woon veelal in Zwitserland. Hier is het parcours daarentegen mooi vlak, ideaal voor snelle tijden. Sinds ik sinds zeven jaren in Zwitserland woon doe ik mee aan duathlons. Ik mis de Achterhoek wel. Vroeger ging ik dikwijls mee met mijn oom Ruben Driever om hardloopwedstrijden te lopen. Dat was leuk. Momenteel ondervindt hij wat last van zijn heupen waardoor hij minder loopt. Dit was weer even wat anders dan duathlons, een mooie test na twee maanden geen wedstrijden te hebben gelopen. Nu volop trainen naar de kampioenschappen duathlon toe.’’ Rick Heutinck uit Doetinchem die zijn voorliefde voor de triatlon nog niet geheel vaarwel heeft gezegd, richt zich vooralsnog op de marathon. Hij wil in april zijn besttijd aanscherpen in Rotterdam of in Enschede. Hij liep daar met kramp 2.47 uur. De komende richttijd is 2.30 uur. ‘’Samen met trainer Stefan Scanu gaan we de uitdaging weer aan. Het is leuk om me hierop voor te bereiden. Ik had vorig jaar wat klachten waaronder de hamstrings, de luchtwegen en de heupen. Nu heb ik eindelijk weer eens soepel kunnen lopen. Een prachtige generale voor de halve van Egmond aan Zee. Ook wil ik goed lopen bij het NK in Schoorl. Hardlopen moet weer leuk worden’’. Maarten Hoksbergen uit Didam pakte een verdienstelijke derde plek. Een sublieme prestatie was er voor Saskia Weinans van het Running Team Liemers die met 37.46 minuten de winst pakte op de tien kilometer. 

Op de vijf kilometer werd ze tweede achter Eline de Jong uit Didam. Hier was het Izak Hanse uit Arnhem die de winst opeiste voor Justin van der Steen uit Duiven. In totaal kwamen er in Pannerden 310 deelnemers aan de start. Lof voor de organisatie van het comité Dijkencross Pannerden. Voor de competitie zijn er nog twee wedstrijden te gaan op 7 januari en op 14 januari 2024. Men kan ook individueel op de wedstrijddag zelf inschrijven.

Uitslagen 2e editie Dijkencross Pannerden, 31-12-2023: 

10 kilometer Mannen: 1. Wout Driever (Ulft) 32.33 minuten, 2. Rick Heutinck (Doetinchem) 33.21, 3. Maarten Hoksbergen (Didam) 35.10. 

10 kilometer Vrouwen: 1. Saskia Weinans (Running Team Liemers) 37.46 minuten, 2. Jet Erinkveld (Ede) 38.49, 3. Ilse Kerpel (Aerdt) 43.34. 

5 kilometer Mannen: 1. Izak Hanse (Arnhem) 17.23 minuten, 2. Justin van der Steen (Duiven) 17.32, 3. Hein Tates (Haalderen) 18.43. 

5 kilometer Vrouwen: 1. Eline de Jong (Didam) 19.04 minuten, 2. Saskia Weinans (Running Team Liemers) 19.28 minuten, 3. Liz van der Steen (Duiven) 21.30.

Klik op de link voor alle uitslagen:





De foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief, volgen zo snel mogelijk!

Geen opmerkingen: