vrijdag 24 februari 2012

Aankondiging van de 31e Engbergenloop in Gendringen

De start van de 6 kilometer in 2010, dit jaar is de start niet meer op de atletiekbaan!

Bij de Engbergenloop die as zondag 26 februari door Atletico '73 wordt georganiseerd, zijn zowel het parcours als de aanvangstijden aangepast. Na de jeugdlopen van 1200 meter, die vanaf 10.00 uur worden gelopen, zal voor het eerst een echte 5 en 10 kilometer worden gelopen. De 5 kilometer start om 10.45 uur en de 10 kilometer om 11.15 uur. Bij beide afstanden zal de start niet vanaf de atletiekbaan, maar vanaf de Rijnweg nabij de atletiekbaan zijn. De finish is als vanouds op de atletiekbaan van Atletico '73.

Het parcours van de lange afstanden gaat voor een deel door het nieuw ontwikkelde natuurgebied van Engbergen, waarbij ook over het nieuwe bruggetje bij het Diekshuus wordt gelopen. Hoewel beide lange afstanden iets korter zijn dan voorheen, zijn zij nagenoeg even pittig gebleven. De 5 kilometer is zeer toegankelijk voor zowel de geoefende als de beginnende loper. De 10 kilometer is een mooi parcours geworden voor de prestatieve én recreatieve loper met enige trainingskilometers "in de benen".
Voor meer informatie klik op onderstaande links

informatie

parcours 5 kilometer

parcours 10 kilometer

site organisatie

Op het bruggetje over de Oude IJssel, achter Felix Helmink en Frank Roos aan

1 opmerking:

Geert zei

Waarschijnlijk ga ik het nieuwe parcours zondag maar eens verkennen. Aan de ene kant vind ik het jammer dat vertrouwde parcoursen aangepast worden maar misschien kun je soms ook niet anders als je precies voor een 5 of 10 kilometer wilt gaan. Ik heb me in het verleden wel eens verbaasd dat ze toen geen 5 of 6 kilometer afstand hadden omdat de start en finish op de atletiekbaan was, dat kun je toch precies afpassen?