zondag 26 februari 2012

Gendringen 31e Engbergenloop 5 km - 19,49 min - 2e plaats M50

Over het bruggetje in het nieuwe natuurontwikkelingsgebied van Engbergen met links Andreis Centen en achter mij Dinant Woolschot
Een ander parcours en exact 5 kilometer, dat is de nieuwe opzet van de organisatie voor de 31e Engbergenloop in Gendringen. Nu had ik mij de laatste jaren al wel verschillende keren verbaasd dat ze van deze wedstrijd geen 5 of 6 kilometer maakten omdat de start en finish op de atletiekbaan was. Mooier kan je het toch niet hebben om tot een kloppende afstand te komen, maar dan is dit natuurlijk een mooi alternatief.

Net voor het inschrijven aarzel ik nog om mee te doen omdat ik niet 100% fit ben maar de twijfel slaat al gauw om want anders krijg ik er toch spijt van. Direct na de start op de Rijnweg, in de buurt van de atletiekbaan, lopen we al een andere richting op dan dat we in het verleden gewend waren en komen langs het Diekshuis, de nieuwe manege van Gendringen. In het nieuwe natuurontwikkelingsgebied van Engbergen gaan we het bruggetje over de IJssel over en komen in het bos waar ooit in het verleden de start van de Engbergenloop plaatst vond, ook toen was ik bij deze wedstrijd al van de partij.

Ik kan onderweg inderdaad merken dat het van diep moet komen en de mannen waar ik anders wel eens bij in de buurt loop (Jos Slutter en Peter Wissing) lopen vandaag gemakkelijk bij me weg. We maken er maar het beste van en bij het Restaurant in het Engbergse bos gaat het gelukkig lekker naar beneden. We steken de verharde weg over en direct volgt weer een venijnig klimmetje en later hebben we nog een paar van die kuitenbijters.

De finish is op dezelfde plek als in de afgelopen jaren en ik ben verbaasd over de tijd van 19,49 minuten die ik loop. Voor mijn gevoel is de afstand tekort al denkt de organisatie daar anders over. Wel vind ik het rondje mooier dan voorgaande jaren, al had het pad langs de IJssel van mij wel in het parcours mogen blijven.

1 opmerking:

Heidie zei

Blits broekje Geert...met een mooi geel detail net als't AVA shirt...je loopt modieus bij!!
Ook gefeliciteerd met je mooie tijd!!