maandag 20 februari 2012

Mr Lacy komt met waterafstotende veters voor hardloopschoenen

Hardloopschoenen worden steeds beter, maar de veters bleven tot voor kort altijd hetzelfde. Mr Lacy introduceert nu speciale lichtgewicht veters die waterafstotend zijn.
Mr Lacy introduceert de Runnies, een speciaal ontwikkelde veter voor hardloopschoenen. De Runnies zijn extreem licht en dun, waardoor het gewicht dat hardlopers met zich meedragen zo laag mogelijk blijft. Daarnaast zijn de veters waterafstotend gemaakt met een hydrofobe coating. Hierdoor absorberen ze geen water en behouden ze hun originele gewicht en omvang. Door verminderde elasticiteit zouden de veters voor een grotere stabiliteit moeten zorgen tijdens het hardlopen.
De veters zijn verkrijgbaar in tien kleuren en hebben een lengte van 120 centimeter. Daardoor zijn ze geschikt voor iedere hardloopschoen. Runnies zijn nu te koop in gespecialiseerde sportzaken en kosten 3,95 euro (bron).

2 opmerkingen:

Gerard Jansen zei

Apart verhaal. Wat de elasticiteit betreft, kan ik mij nog wel iets voorstellen. Maar het gewichtsverhaal vind ik echt wazig. Hoeveel weegt zo'n veter nou en hoeveel weegt het opgenomen water dan? Ik zal het eens een keer testen met een gewone veter.

Jan jr zei

Iets anders dan de veters!!
Alle AVA leden gaan toch vanavond naar de raadsvergadering? Lijkt me een zeer belangrijke vergadering te worden, dit naar aanleiding van het krantenartikel gisteren in de Gelderlander. Volgens mij is het NU of Nooit !! Dus komt allen.