vrijdag 17 februari 2012

GPS-Hardloopwedstrijd in Zwolle

GPS wedstrijdloop in Zwolle, het hele jaar door
In Zwolle is het initiatief genomen tot een unieke hardloopwedstrijd: de GPS-wedstrijdloop. Hardlopers kunnen het hele jaar door de wedstrijd lopen op een zelf gekozen moment. Er kan gekozen worden uit vier afstanden: 5, 10, 15 of 20 km en een hardloper loopt op de dag dat het hem/haar uitkomt. Er wordt gelopen met een horloge dat de prestatie vastlegt via satellietnavigatie (“GPS”). Dit GPS horloge navigeert de atleet over verharde en onverharde wegen rondom Zwolle.

Dit is geen hardloopwedstrijd die is afgezet met hekken of lint. Afwisseling is bij de GPS wedstrijdloop gecreëerd door de kleinere bospaden, dijken en plattelandspaden in de routes op te nemen. Na het lopen van één van de routes komt de loopprestatie op www.gpswedstrijdloop.nl in een ranglijst met andere lopers van diezelfde afstand. Zo kan iedereen zich meten met andere lopers of met zichzelf door meerdere keren mee te doen.

De GPS wedstrijdloop brengt het lopen in de natuur rondom Zwolle en het neerzetten van een sportieve prestatie dichter bij elkaar. De kosten van deelname en gebruik van het horloge bedragen slechts € 2,00. Inschrijven kan bij het VVV. Dit is tevens het uitgiftepunt van de routebeschrijving en het  horloge van de GPS wedstrijdloop.

Meer informatie bij VVV Zwolle (Grote Markt 20) of via de volgende link


site organisatie

8 opmerkingen:

Geert zei

Leuke activiteit als ik eens een keer in de buurt ben.

Marco zei

Ze gaan in iedergeval wel met de tijd mee. als ik nu bij Ava70 kijk wie allemaal met een Gps Watch of Phone kopen. slim bedacht zou ik zeggen.

Gerrit Heersink zei

Lijkt me hardstikke leuk om een keer te lopen!

Marco zei

Geert, Zal ik ook een rond uitzetten? kunnen de gratis deelnemes zo nu en dan hun link met tijden op posten. lijkt me wel wat.?

spellingschecker van marco zei

rond=ronde en deelnemes= deelnemers.. wordt tijd voor nl les..

Geert zei

Ik ben benieuwd wat voor een ronde het wordt Marco, stuur maar eens een link.

Geert zei

Gerrit je komt toch nog wel eens in de buurt van Zwolle? Misschien heb je het komende jaar de tijd nog een keer om de ronde te lopen

Gerrit Heersink zei

Gaat dit jaar vast wel een keer lukken Geert!