zondag 12 februari 2012

Dieren 36e Jutbergloop 6 km - 25.13 min - 4e plaats

Even zwaaien naar de Kiekjesdief, hij is er toch maar mooi weer. Klasse Eric!
Als ik net voor half negen 's morgens thuis weg rijdt, geeft het dashboard van de auto een buitentemperatuur aan van 11 graden onder nul en onderweg kom ik de eerste schaatsers al tegen die hun ijzers ondergebonden hebben voor een mooi tochtje over de bevroren plassen. Zelf ga ik naar de Jutbergloop in Dieren, een wedstrijd waar ik eigenlijk al enkele jaren naar toe wil maar waar het nog nooit van kwam.

De eerste atleet die ik op de parkeerplaats bij camping De Jutberg tegenkom is clubgenoot Wim Brinkman. We weten van elkaar niet dat we hier gaan lopen en het had ons een auto kunnen besparen. Wim loopt de 9 kilometer en ik ben zelf van plan om aan de 6 kilometer mee te gaan doen. We schrijven ons in de gezellige campingkantine in en zien dat de start nog geen 10 meter buiten de kantine plaats vindt, dat scheelt mooi met die koude temperaturen. We praten nog wat bij met de Kiekjesdief, Dries Pluimers en Koos Mennings en proberen ons wat warm te lopen.

Tien minuten na Wim (10.10 uur) is de start van mijn wedstrijd en na wat bospaadjes over de camping gaan we het Nationaal Park de Veluwezoom op. Het begin van de wedstrijd is het moeilijkste begaanbaar. Smalle paadjes, bevroren ondergronden, glibberige stukken en het is erg uitkijken waar je de voeten neer zet. Later wordt het gelukkig beter en na een rustige start in zevende positie kan ik nog vrij gemakkelijk bij twee man weglopen.

Later blijkt de nummer twee van de wedstrijd ook nog uitgestapt te zijn en wordt ik zelfs vierde in een tijd van 25,13 minuten. Na een aanloopronde van 3 kilometer, heeft Wim dezelfde ronde gelopen en klokt een tijd van 41,40 minuten, die goed is voor een keurige vijfde plaats. Na een lekker bakje warme erwtensoep nemen we samen de wedstrijd nog even door en komen we tot dezelfde conclusie. Het is een mooie maar vrij pittige ronde met veel vals plat en gemene bultjes en waar we geen enkele meter asfalt in hebben gezien. 
Wim Brinkman

7 opmerkingen:

theo stronks zei

Goed gelopen Geert en Wim,proficiat met het behaalde resultaat.

Marco zei

Lijkt me een mooi parcours Geert,
ls het volgend jaar kan ga ik mee!

Geert zei

Heb je daar bij het schaatsen op de Slingeplas een aantal Jägermeisters achterover gedrukt Marco?

Gerard Jansen zei

Hoi Geert,
Helemaal met je eens wat de nabeschouwing van deze wedstrijd betreft. Alleen heb ik hier en daar toch wel een stukje asfaltfietspad gezien. Het zat wel een beetje onder de sneeuw verstopt. Verder heb ik lekker gelopen.

Geert zei

Je zal best gelijk hebben Gerard maar het is me niet opgevallen.

Marco zei

Geert we zaten bij de Slingeplas aan de Gluhwein.. Best lekker..

Timoer Frelink zei

Mooi stukje. Dank names alle leden van Gelre. Volgend jaar nog meer mensen naa het mooiste parcours van Nederland!

Timoer Frelink
Bestuurslid AV Gelre