zondag 7 oktober 2012

Verslag van de 1e Herfstloop in Wehl

Ingrid van Zolingen "Dit is een mooie zege, het ging heerlijk"
Michel Elshof heerst als vanouds op tien kilometer in Wehl

Door Benno Stevering

WEHL – Michel Elshof uit Kilder liep jaren geleden in Wehl en in deze regio bijzonder snelle tijden. Hij is wat ouder geworden en heeft zijn vizier op de marathon gericht. In Wehl won Elshof de tien kilometer  zondagochtend in een tijd van 37.51 minuten. In december won Elshof ook de Barend de Matterloop in Wehl. Daar had hij tegenstand van Joop Giezenaar uit ’s-Heerenberg. Ook dit keer maakte Giezenaar het Elshof weer lastig. Toch wist Michel Elshof met een tempoversnelling Giezenaar te lossen die tenslotte tweede werd in 38.14 minuten.   Stefan Scanu uit Lichtenvoorde werd een uitstekende derde in 38.44 minuten. Voor Scanu was het een uitstekende opsteker voor zijn deelname straks bij de halve van Doetinchem. In de laatste ronde moest hij de twee koplopers laten gaan. Scanu  moest zeker zes kilometer alleen lopen in Wehl, toch had hij weinig hinder van het verval. Winnaar Elshof: ‘’De marathon van Amsterdam is over twee weken. Daar richt ik me op en wil ik rond de drie uur lopen. Ik wilde me sparen maar kreeg concurrentie voorin en dan ga je toch mee. Met de tijd ben ik wel tevreden. Bij de halve van Nutterden klokte ik vorige week nog 1.25 uur.’’ 

Ingrid van Zolingen uit Aalten won de strijd bij de vrouwen in 46.41 minuten. ‘’Ik wilde niet zo hard, maar heb een tandje bijgezet. Dit is een mooie zege. Het ging heerlijk!’’ De Zutphense Marian Denekamp eindigde op een minuut achterstand voor Lianne Hartjes uit Wehl die 48.58 nodig had.  

Michael van der Kroon pakte de winst op de vijf kilometer. Hij was met 15.56 minuten bijzonder snel. ‘’Ik wil het klassement meelopen. Het gaat de afgelopen tijd goed, mede dankzij mijn masseur Frank Ros waar ik de juiste physiotherapie heb doorlopen. Ik wilde in Wehl onder de zestien minuten lopen, wist niet dat het me zou lukken. De nummer twee, had ik op 1,5 minuut achterstand zitten en moest het alleen doen.  In de slotfase kon er nog een sprint uitpersen. Met mijn nieuwe Garmin is het ideaal iedere duizend meter op de satelliet in te stellen waardoor je je krachten beter kan verdelen. Op het laatst had ik nog wat energie over waardoor je over de hele linie energiezuiniger loopt. In training is dit ook ideaal te gebruiken. Hier in Wehl heb ik nu vijf keer gewonnen. Misschien dat ik de 7,5 kilometer meeloop tijdens de halve marathon van Doetinchem en verder nog de Montferlandrun. Mooie lopen waar je je op kan richten. Het bos maakt het hier in Wehl. Dat is het mooiste gedeelte van het parcours.‘’ Hans Metzemaekers uit ’s-Heerenberg wist de strijd van Jos Slutter uit Varsselder te winnen bij de vijftig plussers. Metzemaekers noteerde 18.45 minuten.  

Corrie Nusselder uit Hummelo liep haar eigen race op de vijf kilometer en won in 21.21 minuten. Halverwege achterhaalde zij Els Moorman. Nusselder: ‘’Ik wist mijn voorsprong op Els vast te houden en won. De afgelopen periode heb ik teveel blessures gehad. Het is even kijken wat ik nog aankan met mijn slijtage aan de knie. Toch viel het me honderd procent mee in Wehl. Maar door andere bezigheden kan ik niet het hele klassement hier meelopen.’’ Els Moorman uit Doetinchem, lid van dezelfde vereniging Av Argo gaf aan te hard te zijn weggegaan. Zij eindigde toch nog in een mooie tijd van 21.42 minuten. Sinds december was ze geblesseerd. Nadat ze naar de kraker was geweest en behandeld ging het weer wat makkelijker. Ze hoopte in haar eerste wedstrijd sinds maanden onder de 23 minuten te lopen en dat lukte, want Els eindigde in een nette tijd van 21.42 minuten. 

In totaal kwamen er 154 deelnemers bij de eerste editie van de Wim Lebbink Herfstlopen van Stichting Pac-tu-Wehl aan de start.

1 opmerking:

Geert zei

Gefeliciteerd Ingrid, weer een mooie overwinning.