zondag 14 oktober 2012

Verslag van de 2e Herfstloop in Wehl

Chantal Klein Gunnewiek
Toploper Erik Sanders in Wim Lebbink herfstloopcompetitie Wehl goed voor rappe tijd

Door Benno Stevering

WEHL – Hardloper Erik Sanders kwam, zag en overwon zondagochtend in Wehl met een tijd van 32.39 minuten. Sanders was ondertussen in juli nog vader geworden van een zoon, genaamd  Lukas. ‘’Ik had hier in Wehl nog niet eerder de tien kilometer gelopen. En het ging best lekker. De vier mijl van Groningen die ik in eerste instantie wilde lopen, kwam niet uit vandaar mijn keus op Wehl viel. Op de mooie, lange paden en ook op het asfalt kreeg ik op het overwegend vlakke parcours na vijf kilometer niemand mee. Met mijn tijd ben ik tevreden. Gezien de huidige trainingsuren is dit optimaal. Vroeger liep ik regelmatig rond de 31 minuten. Toen liep ik ook negen maal per week. Die trainingsarbeid is nu teruggebracht naar vijf keer. De 15 kilometer tijdens de Posbankloop liep ik in 50.20 minuten. In verhouding heb ik nu beter gelopen. Halverwege kwam ik in Wehl redelijk snel door in 16.13 minuten. Het verval was minimaal. Voor de nabije toekomst heb ik me geen doel gesteld. Ik wil gewoon lekker lopen en me richten op vijf en tien kilometers op de weg.’’  

Vijftiger Fred Keurntjes uit Zevenaar finishte als tweede in 35.12 minuten. Ruud van der Meulen uit Nijmegen werd tweede senior met 36.27 minuten. Bjorn Demkes uit Lievelde  liep met 36.57 minuten zijn richttijd en slaagde hiermee in zijn opzet. Topduathleet Roland Besselink uit Ugchelen liep lang mee in het kielzog van Keurntjes, maar moest terrein prijsgeven en kwam als derde over de streep in 36.13 minuten. Mark Groeneweg uit Dieren eindigde als tweede veertiger achter Besselink in 37.21 minuten en richt zich op de adventurerun in Ameland.  Snelste zestiger werd Henk van der Meijde uit Indoornik in 41 minuten. 

Ingrid van Zolingen uit Aalten moest in de laatste anderhalve kilometer nog even op de tanden bijten om haar eerste plek vast te kunnen houden. De atlete van AVA’70 kwam over de meet in 46.25 minuten. Aukje van Egteren uit Zelhem finishte in 46.44 minuten voor de snelste Wehlse atlete, Liane Hartjes die 48.40 minuten nodig had.  

Bij de mannen waren de tijden minder snel, maar de strijd er niet minder spannend om. Zo won triatleet Erwin Heister uit Terborg met 18.38 minuten. Vijftiger Rudi Spekschoor uit Marienvelde werd tweede in 18.43 minuten. Remco van Hal uit Wehl liep wederom een snellere eindtijd en was blij met een derde stek in 18.53 minuten. 

Katja Demkes won de strijd bij de vrouwen op de vijf kilometer. Ondanks wat verval in de slotkilometer kon zij haar koppositie handhaven. Demkes, woonachtig in Lievelde en lid van AVA’70 liep hard vanaf de start en finishte in 20.34 minuten. Hiermee liet zij Chantal Gunnewiek uit Lichtenvoorde achter zich. De nummer twee die 20.38 nodig had kwam terug van een blessure en kreeg last van pijn in de zij. Corrie Nusselder uit Hummelo was net terug van een blessure. Demkes richt zich verder op de 7,5 kilometer in Doetinchem en de Zevenheuvelenloop. 

De tweede editie van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie trok 221 deelnemers. De organiserende Stichting Pac-tu-Wehl was hiermee bijzonder tevreden. Aan de start kwam onderandere de derde generatie Lebbink. 

3 opmerkingen:

Katja zei

Mooi verslag Benno

Anoniem zei

Ha Katja, is toch jouw uitleg van mijn 2e plek meegenomen In het verslag ... Hierbij maar even mijn versie: ben al weer lange tijd lekker aan het lopen. Heb zondag heerlijk gelopen, tevreden dus! Jij was gewoon de snelste! (geen excuses voor mij dus) ... Groet Chantal

katja zei

Haha Chantal, jij was onvindbaar. Benno had graag even met je gepraat. Ik heb het maar even voor Jou ingevuld. Gr. Katja