zondag 7 oktober 2012

Verslag van de 26e Kanonsloop in Groenlo

Het kanon van Groenlo
Iedere ronde ging het harder met Eddy Lamers in 26e Kanonsloop Groenlo

door Benno Stevering

GROENLO – Eddy Lamers ging zondagmiddag op herhaling tijdens de Kanonsloop in Groenlo onder ideale omstandigheden. Net als vorig jaar pakte hij ook dit keer de overwinning op de vijftien kilometer over drie ronden.  Iedere ronde ging het harder met de voortgang van Eddy Lamers door Groenlo en won in 54.48 minuten. De triathlon bracht voor hem de juiste inhoud afgelopen seizoen dankzij een efficiënte training. Lamers, woonachtig in Groenlo behoort al enige tijd tot de toptriatleten van Nederland op de midden- en lange   afstand. In zijn tweede poging om in een hele triatlon te finishen slaagde hij deze zomer  onlangs in het Duitse Hannover. Hij pakte unaniem  de winst in deze loodzware triatlon. ‘’Hannover ging fantastisch. Het weer was erg slecht en ruim veertig procent viel uit. Ik had me daar volledig gegeven, waardoor het  herstel dan ook 2,5 maand duurde. Maar het was het waard! Verder won ik Westervoort en Doetinchem. In Almere werd ik vierde op de halve triatlon met enkele Belgen voor me. In Groenlo ging ik iedere ronde sneller wat een mentale slag opleverde voor de concurrentie. Ik heb mijn rust nu gehad, dit is een mooi startpunt voor de basis van het nieuwe triatlonseizoen volgend jaar waarbij ik flink wil werken aan het discipline hardlopen. Ik merk dat daar nog wel wat winst op te pakken is. Deze winter zal ik wat meer hardloopwedstrijden doen en werken aan mijn snelheid. Voor 2013 heb ik het WK lange afstand in Frankrijk ten doel gesteld, maar ook het   NK hele triatlon in Almere.’’ Wouter Vreeman van Archeus uit Winterswijk bleef tot tien kilometer bij en moest daarna terrein prijsgeven, waarna hij vol trots finishte in 56.46 minuten. Hij gaf ook aan dat Lamers voor hem absoluut te snel was. Ook hij is regelmatig op pad per racefiets naar een hardloopwedstrijd.

Miranda Domhof uit Lievelde, lid van lopersvereniging Groenlo was blij met haar winst op de 15 kilometer in 1.07 uur. ‘’Na de marathon in Winterswijk die ik liep in 3.46 uur wil ik mijn snelheid weer opbouwen. Ik train hier vaak in Groenlo, vooral in de winterperiode is dit bekend terrein voor ons en een mooie voorbereiding voor de Zevenheuvelenloop. Ik ben tevreden met mijn tijd en moest gewoon ervoor gaan!’’. 

Gerben Schreurs van av Archeus, wonend in Enschede, zegevierde op de tien kilometer in 33.54 minuten en zette de geblesseerde veteraan Jos Sasse uit Harreveld op een halve minuut.  Schreurs: ‘’Totaal onverwacht werd ik vorige week nog derde bij het NK runbikerun in Tilburg. In Groenlo had ik nog een beetje last van mijn kuiten, wel mijn krachten goed verdeeld en liep redelijk vlot van Jos Sasse weg. Ook mijn hartslag had ik goed onder controle.’’ Zerdine de Boer uit het Duitse Vreden noteerde de winnende tijd bij de vrouwen in 42.50 minuten voor Heidi Jentink van AVA’70. 

Arjan Weijenborg uit Lichtenvoorde pakte voor het eerst in Groenlo de winst op de vijf kilometer. Het lid van Kronos noteerde 16.38 minuten. ‘’De Kanonsloop was een mooie wedstrijd. Dit jaar wil ik onder de 17 minuten blijven lopen. De progressie zit er duidelijk weer in met de vier mijl van Groningen in het verschiet.’’ Lars Kolkman uit Lichtenvoorde kon geen aansluiting vinden. Met 357 deelnemers was de organiserende lopersvereniging Groenlo meer dan tevreden.
Het podium van de 5 kilometer met van links naar rechts Lars Kolkman, Arjan Weijenborg en Roy Kolkman

4 opmerkingen:

André zei

De uitslagen van de Kaak Kanonsloop staan online en zijn te vinden onder:

Wedstrijden > KaaKanonsloop > Uitslagen

Geert zei

Iets verder op mijn site staan de uitslagen ook.

jo zei

Hoi Geert,
een kleine verandering is noodzaklijg, Zerlines tijd was 41:39 min.

Jonas

Geert zei

Bedankt Jonas, ik heb het veranderd!