zondag 19 mei 2013

Uitslagen van de 68e Bommelasloop in Enschede

Natuurgebied het Buurserzand

De Bommelasloop onderscheidt zich onder andere omdat het parcours is uitgezet in het prachtige natuurgebied Het Buurserzand.  De Twentse boerderij ‘De Bommelas’ werd in 1840 gebouwd door Gerrit Jan Keizer. Dit boerderijtje is een ‘Los Hoes’, waar mensen en hun vee in één ruimte leefden met een open vuur in het midden. Gerrit Jan had een schommelende wagen waarmee hij heideplaggen naar de markt in Enschede bracht. Boer en boerderij kregen op die manier de naam ‘Bommelas’. Gerrit Jan Keizer overleed op 80 jarige leeftijd nadat hij tijdens een beroerte in de open haard viel. Sindsdien is dit boerderijtje onbewoond. 

De afstanden die men kan lopen zijn: 7,4 - 11,2 - 16,4 en 21,1 kilometer en alle afstanden gaan over één ronde.

Uitslagen AVA'70 leden

7,4 kilometer: Gerrit Dijkslag 28,28 minuten, Jan Wevers 28,48 minuten

11,2 kilometer: Dirk-Jan Robbe 51,53 minuten

alle uitslagen

site organisatie
de Twentse boerderij ‘De Bommelas’

2 opmerkingen:

Geert zei

Gerrit en Jan, jullie blijven de laatste maanden steeds dicht bij elkaar in de buurt. Vaak zit er maar één of twee plaatsten tussen, knap werk!

Gerrit zei

Dat is al twee jaar zo Geert, de uitslagen laten ons trouwens 10 sec te hard lopen. Waren beiden niet echt tevreden met de eindtijd. Zal wel door de wat langere wedstrijden, vooral van Jan, en het mindere tempowerk komen. Je kunt niet alles hebben...