zaterdag 18 mei 2013

Verslag van de heuveltraining in Lochem

De zaterdagmiddag groep in Lochem
Iedereen teruggevonden in Lochem

Een flinke plens regen was er voorspeld voor het maandelijkse hardloopfeestje van Ava’70. Maar niets was minder waar! Geen druppeltje regen ontsierde de heuveltraining in Lochem. Theo Stronks, organisator van het feest, had weer een man of 20 opgetrommeld om een aantal stevige beklimmingen te trotseren. En zoals bij ieder feest zijn er helaas altijd mensen die de sfeer willen verpesten. Geert Wevers heeft op dit vlak een reputatie hoog te houden. De atleten waren amper uit de auto en Geert had al een plant ter grootte van een motorhelm bij vrouw Van Zolingen in de nek gegooid. 

Even later bij de warming-up was het weer raak. De twee waren continu met elkaar in de weer. Tot grote ergernis van de rest van de groep. Vooral Ineke Wesselink en Björn Demkes ergerden zich groen en grijs. Ineke dreigde zelfs om de training te verlaten en om alles door te vertellen aan voorzitter Jan Rademaker. Na een fikse woordenwisseling waar ook Henk Lammers en Eric Hoogerbrug bij waren betrokken, kon de rood aangelopen Ineke op andere gedachten worden gebracht. Met een bedrukte stemming kon er eindelijk aan de training worden begonnen.

In het bos lagen overal rozenblaadjes. Deze had Theo over het parcours gestrooid zodat iedereen de weg naar de auto weer terug kon vinden. In het recente verleden schijnen er nog wel eens een aantal atleten verdwaald te zijn in de Lochemse bossen. Voor zover bekend is dit keer iedereen veilig weer thuis gekomen.  

Alle oneffenheden in de wijde omgeving van Lochem werden aangedaan door de jonge talentvolle groep. Het toetje van de dag was de beruchte beklimming naar de Belvedere. Deze uitkijktoren is het hoogste punt van de ‘Lochemsen Barg’ Verrassend genoeg had geen enkele atleet écht problemen met deze – op papier – loodzware beklimming. Ook Denis Woeltjes deed probleemloos. Hij probeerde met een aantal survivaloefeningen wanhopig indruk te maken op de vrouwtjes. Alleskunner André Balke vertoonde af en toe eveneens haantjes gedrag, maar ook hij had weinig succes.

Na afloop van de training stond er een pot koffie en een bak ‘langevingers’ klaar voor de moegestreden lopers. Ingrid van Zolingen bleek dit geregeld te hebben. Of dit een goedkope poging was om haar misselijkmakende gedrag goed te maken weet niemand!

Geruchten gaan dat de volgende heuveltraining op 22 juni wordt gehouden. Lochem lijkt opnieuw plaats van bestemming voor dit hardloopspektakel. Dus noteer deze datum alvast dun met potlood in je agenda.

Erwin Wamelink
Geert Kip

6 opmerkingen:

Geert zei

Dat heb je weer prachtig gedaan Erwin, mooi verslag van weer een leuke heuveltraining, bedankt.

Toch wil ik die duim van jou binnenkort nog eens goed bekijken!

Katja zei

Erwin wat kun ej toch mooi schrieven.
Ik vond het ook een geslaagde middag.

Marco zei

Foei Foei, Als ik er ook een keer niet bij ben..:)

Eric Hoogerbrug zei

Weer geniaal Erwin! Het begint inderdaad steeds meer uit de hand te lopen met het gedrag tijdens de training! Ondanks alle vredesacties van Theo Stronks wil ik toch nog zeggen, Marco WE NEED YOU!

Marco zei

Hahaha Eric. Ik hoor dat Geert zich erg misdragen heeft.. geef um een rode kaart zak zegge..:)

Gerrit zei

Vredesactie van Theo? Als ik hem zo op die foto zie, moet ik eerder aan 70 jaar geleden denken.