zaterdag 22 november 2014

Aalten 3e Boekelder Cross 5 km -19.38 min - 5e plaats M45

Mooie laatste kilometer met Eva Bruil en Jerrel Balke
Of het nu lag aan het weekje rust, de aankomst van Sinterklaas, de prachtige weersomstandigheden, de onderlinge competitiestrijd of de aanwezigheid van de Kiekjesdief…. zeg het maar! Feit is in ieder geval wel, dat de Boekeldercrosscompetitie zaterdag echt op stoom kwam. De 3e editie is al vele jaren een spannende in de reeks van 4, omdat de voorlopige klassementen behoorlijk vorm beginnen te krijgen. Het ging er dan ook bijzonder snel aan toe in het Haartse buitengebied, waar de persoonlijke besttijden sneuvelden bij bosjes en de 372 lopers en loopsters er een prachtige sportmiddag van maakten.

Rond half 2 ging het peloton op de 5 kilometer van start en vanaf het begin maakte Stefan Ritte van het Duitse LAZ Rhede de wedstrijd en klokte de zeer snelle tijd van 16,03 minuten. Achter het Duitse loopgeweld, werd Miel Heusinkveld 7e en Jerrel Balke eindigde ook nog net in de top 10. Voor het eerst stond ook Eva Bruil aan de start van de 5000 meter en ze zag, draafde en won in een zeer knappe 19,43 minuten. Nathalie Demkes werd verdienstelijk derde en haalde weer vele seconden van haar snelste tijd tot nu toe af. De Veteranen van AVA`70 scoorden op deze afstand zowel bij de Dames, als ook bij de Heren louter topprestaties en podiumplekken. Katja Demkes schitterde vorige week bij de Zevenheuvelenloop en ondanks lichte vermoeidheid, pakte ze op de 10 kilometer op fraaie wijze de zege. Gerdy Hoornenborg zorgde voor nog meer AVA`70-succes door de 2e plaats voor zich op te eisen.

Komende zaterdag wordt de Boekeldercrosscompetitie afgesloten met de laatste race en het beloofd bij voorbaat al een spektakel te worden. De beslissingen moeten vallen en voor het laatst dit jaar kan er gescoord worden op het fraaie parcours. De komende week zal er rustig getraind worden en zullen de tussenstanden regelmatig bekeken worden. De strategie zal worden bepaald en zaterdag vanaf 13.00 uur moet het gaan gebeuren. Waar vindt je tegenwoordig nog zoveel prachtige sport, die gratis bekeken kan worden? We zien u graag bij de start van de finale van de Boekeldercrosscompetitie!

Zelf kon ik nog weer enkele seconden van mijn tijd van vorige week afhalen en kwam ik in een mooie tijd van 19,38 minuten over de finish. Ook Ina was weer iets sneller dan een week geleden (27,50 min) en Tom haalde maar liefst 23 seconden van zijn snelste tijd af (20,21 min) en zit me aardig op de hielen.

Geen opmerkingen: