Verslag van de 2e Boekelder Cross in Aalten

Winnaar Michael van der Kroon, net daarachter Stefan Ritte
“50 tinten herfst inspireren atleten"

Voor de 2e zaterdag op rij wisten honderden atleten en atletes de weg naar de Ringkamp te vinden, waar AVA`70 de 2e etappe van de Boekeldercrosscompetitie organiseerde. Het geweldige loopweer zorgde voor uitstekende prestaties, waarbij de ruim 400 (!) deelnemers onderweg ook nog eens de mogelijkheid hadden, om te genieten van de prachtige herfstkleuren, die de natuur gratis aanbood.

Bijna 100 looptalenten stonden om even voor 13.00 uur klaar voor vertrek van hun wedstrijd over 1000 meter. Timo Westerveld liet er wederom geen gras over groeien en knalde na de start solo het bos in op weg naar de eerste plek, terwijl Wouter Weenink 4 tellen later als tweede finishte. Bij de meisjes was de race ongemeen spannend en AVA`70-pupil Lidewij Lensink was een fractie sneller en klopte op de meet Norah Rusink, die daarmee tweede werd. Bij de 2 kilometerwedstrijd pakte Stan Prinsen wederom knap een tweede plek, terwijl Björn Rossel sneller was dan in de eerste editie en de 3e plaats voor zich opeiste. Eva Bruil etaleerde haar uitstekende vorm en pakte bij de meisjes de eerste plaats. Linde Klein Nibbelink werd verdienstelijk tweede.

Het enorme peloton deelnemers aan de race over 5 kilometer werd om even over half 2 weggeschoten. In een lang lint ging het van de Ringkamp richting het prachtig gekleurde Loohuisbos. De regionale topper, Michael van der Kroon toonde een uitstekende vorm en duldde aanvankelijk geen enkele concurrentie. Het werd in de slotfase nog wel even spannend, maar de zege kwam niet in gevaar. Met een scherpe tijd van 16,13 minuten, bleef hij slechts 12 seconden verwijdert van het parcoursrecord! Tim te Brake was het snelste lid van AVA`70 met een uitstekende 6e plaats. Dat de Aaltense veteranen prima presteren, liet 50-er Wim Brinkman zien, want hij pakte een 3e plek bij de categorie 45 jaar en ouder. In diezelfde leeftijdsgroep scoorde AVA`70 bij de vrouwen maar liefst 3 ereplekken. Anky Bruil was de snelste, gevolgd door Gaby Schenk en Mariska Wagener.

Op de 10 kilometer was Arjan Weijenborg uit Delft, maar met de roots in Lichtenvoorde, als eerste terug bij de finish en klokte een uitstekende tijd van 36,27 minuten. Martijn Groot-Wassink werd knap derde en was sneller dan vorige week. Dat gold zeker ook voor Ben Saalmink, die bij de Veteranenklasse geen concurrentie duldde en zegevierde. Patrick Ikink werd op enige afstand verdienstelijk tweede. Bij de Dames verliet Mariska van de Berg voor even het secretariaat om in 55 minuten de 3e positie bij de race over 10 kilometer op te eisen. Ook hier podiumplekken bij de Veteranen, want Joke Balke toonde een uitstekende vorm en pakte de zege in ruim52 minuten. Sien Meinen werd fraai tweede. Bij de lopers en loopsters van de lange adem was Jaap Oberink bij de 15 kilometer ruim een minuut sneller dan bij de eerste etappe en greep net naast het podium. Veteraan Henri Gelderblom was prima op dreef, genoot van het lekkere weer en de mooie natuur en was uiteraard zeer tevreden met de tweede positie in zijn leeftijdscategorie.

Komend weekend hebben de atleten en atletes een kleine adempauze en wordt er niet gecrosst. Op zaterdag 22 november wordt de Boekeldercompetitie weer hervat met de derde en voorlaatste run. De voorlopige klassementen krijgen dan aardig vorm en de verwachting is, dat het er dan wederom snel aan toe zal gaan!