zaterdag 1 november 2014

Aalten 1e Boekelder Cross 5 km -19.58 min - 6e plaats M45

Achter Sander Arink aan
De eerste zaterdag van de Boekelder Cross is de warmste novemberdag, sinds het KNMI met de metingen is begonnen. Met een temperatuur van rond de 20 graden heeft deze wedstrijd dan ook meer weg van een Zomeravondloop dan van een cross. Ook de vele toeschouwers konden het zonnetje wel waarderen en trokken massaal naar de Ringkamp toe.

Op de eerste editie is het altijd even kijken waar je precies staat en de 20,12 minuten van vorig jaar is voor mij een mooi uitgangspunt zijn. De eerste kilometer over de harde weg en met de wind licht in de rug geldt altijd als de snelste kilometer en dat is ook zaterdag het geval. Het lange pad door het bos, dat tot aan de spoorlijn loopt, is goed te belopen. Soms moet je even uitkijken voor wat uitstekende wortels maar de organisatie heeft er weer alles aan gedaan om het zo goed mogelijk beloopbaar te maken.

Op de Loohuisweg begin ik het moeilijker- en wat meer last van de warmte te krijgen maar dat zullen meer atleten vanmiddag ondervinden. Het licht oplopende pad naar de boerderij van de familie Til vindt ik altijd het moeilijkste gedeelte van het parcours en enkele honderden meters verder heb je er al weer vier kilometer opzitten. Een vluchtige blik op mijn horloge geeft aan dat ik er precies 16 minuten over gedaan heb.

De laatste kilometer moet dus sneller dan vier minuten gelopen worden om onder de 20 minuten te eindigen. In de Ringkamp heb ik even niet aan de lus gedacht die er daar nog gelopen moet worden en als ik over de finish kom blijkt dat ik iets sneller ben dan vorig jaar en nog precies twee seconden over heb voor de 20 minuten grens. Gemakkelijk gaat het vandaag niet maar de tijd stemt me tot tevredenheid. De komende weken zal blijken of ik nog enkele seconden van deze tijd af kan halen.

Tom loopt een tijd van 20.44 minuten en Ina komt met 28,25 minuten over de streep, een verbetering van ruim 1 1/2 minuut ten opzichte van vorig jaar.
Tom
Ina

1 opmerking:

Rinke zei

Mooi gelopen familie Wevers!