zaterdag 1 november 2014

Zomerse start van de Boekelder Crosscompetitie in Aalten

Een topprestatie leverde Christoph Uphues van de Duitse vereniging LAZ Rhede. De 21-jarige atleet snelde op de 15 kilometer over het parcours en liep de onwaarschijnlijk goede tijd van 49,58 minuten
Records zijn er om gebroken te worden en dat gebeurde dan ook volop bij de opening van de Boekeldercrosscompetitie, georganiseerd door AVA`70. Het feit dat de temperatuur maar liefst de 20 graden Celsius aantikte, zorgde voor een recorddeelname op de verschillende afstanden. Daarnaast was het in het zonnetje buitengewoon aangenaam en dit lokte honderden toeschouwers naar de start-  en finishlocatie op de Haartse Ringkamp.

Om exact 13.00 uur gingen de jongste talenten van start voor hun ronde van 1000 meter. Het was een prachtig gezicht om te zien, hoe de soms nauwelijks twee turvenhoge lopertjes zich een weg baanden door het hoge gras. Timo Westerveld van AVA`70 had hier de minste moeite mee want hij ging veruit als snelste over het parcours en klokte de winnende tijd met 4,02 minuten. Ook clubgenoot Wouter Weenink was in goede doen en hij eindigde als tweede.  Norah Rusink kwam bij de meisjes als eerste uit het bos en ging winnend over de finish, terwijl op 5 tellen afstand Lidewij Lensink een mooie tweede plaats veroverde.

Een ijzersterk internationaal deelnemersveld stond er aan de start bij de wedstrijd over 2 kilometer. Voor de deelnemers is het pittige parcours met het nodige klim- en daalwerk in het bos een zware uitdaging. Stan Prinsen liep een ijzersterke wedstrijd en kwam uiteindelijk net iets tekort voor de overwinning. Een prachtige tweede plek was zijn verdienstelijke resultaat. Björn Rossel was ook prima in vorm en werd knap derde. Eva Bruil werd bijna sporttalent van het jaar van Aalten en ze liet zien, dat de kiesheren toch wel een foutje hadden gemaakt, door haar niet op 1 te zetten. De juniore liet zien dat ze zich met de beste jongens kan meten en ging onbedreigd als eerste meisje over de finish.

Een enorm peloton deelnemers stond aan de start van de 5 kilometerloop en het kleurige lint lopers en loopsters slingerde na het beginsignaal in de richting van het Loohuisbos. Nadat het herfstachtig gekleurde bos was gepasseerd, ging het bult op richting de finish. Nathalie Demkes liep een goede race en eindigde in het sterke deelnemersveld als 5e bij de Dames. Tim te Brake werd 5e bij de Heren en de jonge atleet was terecht zeer tevreden met zijn prestatie.

Lisa te Molder heeft een drukke periode achter zich, waarin ze liet zien dat ze steeds beter en beter begint te lopen. Ze werd op de 10 kilometer overtuigend eerste in een prima tijd van 41,55 minuten. Clubgenote Katja Demkes heeft zeker ook de juiste vorm te pakken en werd fraai tweede op deze afstand.

Bij de Heren pakte AVA`70-atleet Mark te Brake vanaf de start direct de koppositie en stond deze ook niet meer af. De juniorliep een constante race en ondanks de warme omstandigheden toonde hij maar weinig verval. Een hele goede tijd van 34,25 minuten was het eindresultaat. Martijn Groot-Wassink werd derde in 38,30 minuten.
Een topprestatie leverde Christoph Uphues van de Duitse vereniging LAZ Rhede. De 21-jarige atleet snelde op de 15 kilometer over het parcours en liep de onwaarschijnlijk goede tijd van 49,58 minuten. Tweede op de langste afstand werd AVA`70-lid Björn Demkes, die een hele goede wedstrijd liep. Dit gold zeker ook voor de nummer 3 in de rangschikking Jaap Oberink. Susanne Jansen werd verdienstelijk derde bij de Dames op de 15 kilometer en volgens haar eigen zeggen, zit er nog meer in het vat.

De eerste tijden van deze editie van de Boekeldercrosscompetitie staan en vormen weer een mooie uitdaging voor de tweede race, om  dit te verbeteren. Vanaf 13.00 uur barst de strijd in de Ringkamp weer los en publiek is welkom!

Geen opmerkingen: