zaterdag 29 november 2014

Nieuwe starttijden en parcours Enschede Marathon 2015 bekend

Zondag 19 april 2015
De Enschede Marathon heeft de starttijden en het parcours bekendgemaakt voor 19 april 2015. Hierin zitten een aantal belangrijke wijzigingen. Daarmee wordt onder andere gehoor gegeven aan veelgehoorde feedback van deelnemers. Zij vonden dat de starttijden ver uit elkaar liggen en dat de halve marathon en de 10 kilometer zo laat op de dag starten. Naar aanleiding van die opmerkingen heeft de organisatie de mogelijkheden onderzocht. Hier zijn nieuwe starttijden uit gekomen.

De hele marathon start in 2015 een half uur eerder. Het startschot voor de hoofdafstand, de hele marathon, klinkt al om 10.00 uur. Daardoor kan ook de wens van de halve marathon-lopers worden vervuld om vroeger van start te gaan. De nieuwe starttijden zijn als volgt: 10.00 uur: Hele marathon 11.45 uur: Halve marathon 10.20 uur: 10 kilometer 13.00 uur: 5 kilometer

In het parcours van de marathon is een kleine wijziging aangebracht: in Glanerbrug lopen de lopers door tot aan de Kerkstraat en maken daar een bocht om de terugweg richting Enschede in te zetten. Ook voor de 10- en 5-kilometerlopers wijzigt het parcours: het stukje Marthalaan-Oostveenweg komt te vervallen. 

De organisatie van de Enschede Marathon op 19 april 2015 is alweer in volle gang. De inschrijving voor de Enschede Marathon is inmiddels alweer een aantal weken open. Inschrijven kan via de vernieuwde website www.enschedemarathon.nl. Hierop staat ook meer informatie over parcours, starttijden en overige zaken rondom de Enschede Marathon.

Geen opmerkingen: