donderdag 27 november 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 55

Wie treedt er in de voetsporen van Anita Roos?
Het einde van 2014 is in zicht. Aankomende zaterdag maakt Oost-Nederland zich op voor de laatste Ava-wedstrijd van dit seizoen. De 4e Boekeldercross is de laatste krachtmeting in een reeks van vele wedstrijden die dit jaar onder de vlag van Ava’70 werden gehouden. Het is tijd om de balans op te maken.  Wie gaan er dit jaar met de belangrijkste sportprijzen van de Achterhoek aan de haal? Wie wordt de sportman, sportvrouw of het sporttalent van 2014. Het woord is aan jullie!

In 2013 werden de nu al legendarische awards voor het eerst uitgereikt. Dit succes krijgt natuurlijk een vervolg. Is het de huidige awardwinnaars gelukt om ook in 2014 in de prijzen te vallen, of ziet het erepodium er straks heel anders uit?

Zwaard van Damocles:
Raúl Griffioen kon als sportman van 2013 alle roem niet aan. In september van dit jaar heeft hij het hazenpad gekozen en is vertrokken naar Argentinië. Pas halverwege 2015 keert  hij, tenzij hij een Argentijnse schone aan de haak slaat, weer huiswaarts. Het lijkt bijna onmogelijk dat Raúl dit jaar wederom in de prijzen valt. Anita Roos is het jaar ook niet geweldig doorgekomen. De  laatste tijd is ze weer ouderwets in vorm, maar in de eerste helft van het jaar stond ze geregeld met blessures aan de zijlijn. Is het puur toeval dat deze twee toppers zo’n matig jaar achter de rug hebben, of heerst er, net als op de regenboogtrui in het wielrennen, een vloek op de sportprijzen?

Carmen Keuper de te kloppen vrouw:
Hans Silias is als sporttalent van 2013 niet naast zijn schoenen gaan lopen. Onlangs liet hij tijdens de marathon van Athene zien dat zijn talent absoluut niet ter discussie staat. Maar ja, hij is nu talent af, het is dus nog maar afwachten of hij ook bij de echte mannen mee kan strijden om de prestigieuze award. Tim te Brake dicht zich zelf de titel ‘sporttalent van 2014’ al toe, maar of deze grootspraak hem door het publiek in dank wordt afgenomen is maar de vraag. Henri Gelderblom is net als vorig jaar in de race voor de titel ‘sportcoach van het jaar’. Heeft hij voldoende progressie geboekt om toptrainers als André Balke, Carmen Keuper of Geert Kip achter zich te houden?

Wie stoot Gerdie Duenk van de troon?
De aanmoedigingsprijs ging vorig jaar met glans naar Gerdie Duenk. Echt veel concurrentie had ze niet, maar dat is dit jaar wel anders. Vooral op Social Media is Gerben Duenk de ‘comming man’.  Denise van der Donk en Eric Hoogerbrug worden ook gezien als belangrijke outsiders.

**Stembus geopend**
Vorig jaar kwam een eenmansjury tot een gewogen oordeel, maar dit jaar is het publiek aan zet. Wie is in jullie ogen de sportman, sportvrouw, sportcoach en het sporttalent van 2014? En wie komt er in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs? Stemmen kan op twee manieren. In het geheim, wat het mooiste is natuurlijk, door een mail te sturen naar erwinwamelink@ava70.nl , of door een reactie achter te laten onder dit bericht. Je antwoord motiveren mag altijd en wordt enorm toegejuicht. Op kerstavond sluit de stembus en een week later worden de prijzen uitgereikt. De jury ziet jullie stemmen met plezier te gemoed. Succes!!

5 opmerkingen:

wim brinkman zei

Graag wil ik nog een nominatie toevoegen, nml : Meest invloedrijk persoon binnen AVA.
En ik zou dan ook graag :Erwin Wamelink willen voordragen.
Motivatie: Met zijn wekelijkse column heeft hij veel invloed op het wel en wee van vele atleten. Hij kan ze maken of juist"af"maken.
Tijdens de trainingen, waarbij Erwin aanwezig is wordt de laatste tijd angstvallig de mond gehouden, bang dat men is voor de scherpe pen van de meester.
Vandaar mijn nominatie voor meest invloedrijk persoon binnen AVA.

ingrid zei

Ik nomineer natuurlijk onze trainert, Marco van Rijs alias Pretty Boy van Rijs. Elke zondag heeft hij de routes alweer online staan, dit gaat zelfs ten koste van zijn Koopzondagen, wat een gouden AVA Hart heeft deze Man

Anoniem zei

Ik nomineer Jeannet Schutte, loopt bij de trainingen in de achterhoede om vervolgens met wedstrijden hard toe te slaan en voortreffelijk voorop te lopen en elke keer een nieuwe pr te lopen (afgelopen boekeldercross 25.15 min. Op de 5 km) deze spontane en kwebbelende dame is qua hardlopen een bescheidenheid maar oh wat loopt ze goed en ze draaft zichzelf voorbij!

André Bleumink zei

De Demkes familie mag wel een eigen categorie krijgen langzamerhand. Sportman, vrouw (en de kids zijn ook al talenten).
Trainer Theo is als leider van deze ongeleide Lieveldse projectielen hierbij ook genomineerd

dave zei

Ik heb zojuist gestemd. Zoals het hoort bij een objectief voorzitter: anoniem!
Erwin succes met deze enorme klus.