zaterdag 8 november 2014

Aalten 2e Boekelder Cross 5 km -19.41 min - 6e plaats M45

Weer terug in de Ringkamp
Het vorige verslag eindigde ik met de woorden dat het de eerste cross me niet gemakkelijk afging maar dat me de tijd van net onder de twintig minuten tot tevredenheid stemde en dat de komende weken zou blijken of ik nog enkele seconden van die tijd af zou kunnen halen. Nou dat lukte wonderwel. Ruim een uur voor de start kom ik bij de Ringkamp aanlopen en maak ik even een praatje met Frank Roos. Hij gokt vandaag op een tijd van 19,41 minuten voor me en ik vind het wel een erge voorbarige tijd, een tijd van net onder de twintig zou al weer prachtig zijn.

Als ik bij de inschrijving kom om te betalen, is mijn nummer nergens te vinden. Dat kan kloppen want die heb ik nog in mijn tas zitten en ben ik de vorige week vergeten om in te leveren. Ik ben niet de enige want ze misten nog een nummer. Nadat ik wat foto's heb gemaakt van de jeugdlopen, kleed ik me om voor mijn eigen wedstrijd. Na de start hebben de atleten er zin want de eerste kilometer gaat erg hard. Na zo'n drie en halve minuut ben ik het bordje gepasseerd en lopen we het bos in. Het is vandaag weer prima te lopen en op een windje na is het ideaal loop weer.

De vierde kilometer kwam ik de vorige week door in precies zestien minuten en vandaag gaat het toch iets sneller (15,45 min). Ik probeer nog een aantal keren kop over kop met Jerrel Balke te lopen en dat gaat ons beide goed af. Nadat ik het bos in de Ringkamp uit kom, staat de klok nog ruim onder de twintig minuten en loop ik precies de tijd die Frank voor de wedstrijd voorspeld had. Die glazen bol van Roos moet ik maar eens vaker gebruiken. 

Tom is aan het genieten van een heerlijke vakantie in Rome en Ina loopt ruim een halve minuut van haar tijd van vorige week af (27,53 min).

3 opmerkingen:

Rinke zei

Geen foto van Ina?

Geert zei

Ze wordt te snel voor de fotograaf Rinke.

Marco zei

Zon nummer raak je toch ook bijna kwijt:)