dinsdag 5 mei 2015

Bevrijdingsvuur 2015 - En we nemen nog een petje af voor ..... onze regelnicht

Pas toen pupil Tim Houwers de fakkel overdroeg aan onze burgervader, zag Linda dat het goed was en viel er ongetwijfeld een pak van haar schouders
Het is 4 mei rond een uurtje of 12 in de nacht. Het AVA`70-gezelschap dat is afgereisd naar Wageningen om met het bevrijdingsvuur naar Aalten te lopen, schuilt voor de regen. Eerst onder een paar bomen, dan biedt een marktkraam uitkomst, maar de oplossing lijkt een grote feesttent te zijn, waar de volgende dag enorm gefeest zal gaan worden. De grote koelkasten worden gecontroleerd en ook de aanwezige Pin-apparaten worden door de Aaltense geelhemden aan een check onderworpen. Uiteraard was dit onderkomen verboden terrein, maar teamleidster, Linda Scholten, was niet in de gelegenheid om in te grijpen. Zij was door de gutsende regen onderweg naar het meldpunt om de paperassen op te halen en de laatste informatie te ontvangen. Een ondankbare taak, want als je al het vermoeden hebt dat de huisregels door je teammaatjes geschonden zullen gaan worden en je dit zelf in dezelfde tijd een doorweekt tenue oplevert….

Afijn, Linda liet zich gelukkig niet uit het veld slaan door de gebeurtenissen. Sterker nog, ze bleek de zaakjes uitstekend voor elkaar te hebben. Duidelijke informatie per mail vooraf, een evenwichtige groepsindeling voor de loopgroepen en twee kratten met sap en snoep aan boord, wat wil je nog meer. Een beetje regelnicht blijft vervolgens gedurende de busrit aan boord om een oogje in het zeil te houden, wat korte gesprekjes te voeren of een dutje te doen. Linda besloot echter om gewoon mee te lopen en liet zich daarbij van haar beste kant zien. Op zeer professionele wijze loodste de teamcaptain haar manschappen op veilige wijze naar de thuishaven, het clubhuis van AVA`70. En terwijl de man- en vrouwschappen als uitgehongerde wolven de soep, broodjes en het fruit aanvielen, keek Linda eerst toe of iedereen een plekje had en de schaapjes allemaal wel gearriveerd waren. Pas toen dit zo bleek te zijn, schoof ze zelf zeer tevreden  aan.

Het laatste onderdeel van de activiteit was het overhandigen van het bevrijdingsvuur aan de burgemeester. Ook hierin nam ze het voortouw, nam initiatief en stuurde waar nodig haar volgelingen in de juiste richting. Pas toen pupil Tim Houwers de fakkel overdroeg aan onze burgervader, zag ze dat het goed was en viel er ongetwijfeld een pak van haar schouders. Linda, namens de lopers, fietsers en overige betrokkenen: Petje af voor het vele werk, dat je hebt verricht voor, tijdens en na het ophalen van het bevrijdingsvuur!       

Geen opmerkingen: