maandag 25 mei 2015

Verslag van de 16e Ooyse Landloop in Oud-Zevenaar - deel 1

Lisa te Molder op de hoogste trede van het podium bij de 5 kilometer
Frank Reintjes pakt overtuigende zege in thuiswedstrijd 16e Ooyse landloop

Door Benno Stevering

OUD-ZEVENAAR – De jaarlijkse, zestiende sfeervolle Ooyse Landloop werd zondagmiddag een prooi voor Frank Reintjes uit Oud-Zevenaar die voor eigen publiek op de tien kilometer in een prachtige omgeving een snelle tijd neerzette van 33.21 minuten. In 2015 geen verbetering van parcoursrecords, maar wel sterke winnaars. De winnaar, Frank Reintjes van de Liemers takes it all: ‘’In 2008 heb ik hier ook als eens gewonnen, maar toen in 32.40 minuten. Maar nu ben ik ook erg tevreden met mijn tijd en eerste plek. Ik ben ondertussen wat ouder, maar nog weinig ingeboet aan snelheid. Ik sla deze loop nooit over. Als ik fit ben loop ik mee. Ik woon vlakbij de kerk hier. Mijn belastbaarheid is nu goed in balans. Sinds een jaar loop ik op schema’s van Titus Fierkens. De tweede ronde heb ik puur op wilskracht gelopen en constant op mijn klok gekeken. Deze Ooyse Landloop is een goede prikkel voor het NK masters vijf kilometer in Zierikzee op 13 juni  Als ik daar die vijf kan lopen rond de zestien minuten verwacht ik een podiumplek. Je moet je lichaam goed kennen en een beetje geluk speelt soms mee in de race naar een goede tijd! Dat is heel belangrijk. Ik heb nog wat tijd om extra aan mijn snelheid te werken.’’ 

Jeroen Guru uit Nijmegen werd tweede in 36.37 minuten voor Jorik Huizinga uit Doetinchem die 36.57 minuten realiseerde en derde werd.  ‘’Ondanks de pittige klimmetjes richting dijk ben ik content met mijn eerste plek. Vrijdag liep ik in Wageningen nog een 17.56 minuten over vijf kilometer. In de slotfase heb ik bij de landloop voor mijn gevoel ingeleverd. Wel liep ik nu ruim dertig tellen sneller dan vorig jaar met 39.30 minuten. Voor mijn gevoel zat het goed, maar een parcoursrecord zat er niet in.’’ Aldus de winnares bij de vrouwen Eline de Jong uit Didam voor wie het NK vijf kilometer in Breda gelijk valt met de diploma uitreiking voor het VWO. De Jong pakte een ruime voorsprong op de rest van het damesveld. 

Edwin Wissema uit Didam pakte op zijn 37e verjaardag de winst bij de mannen in 16.19 minuten. ‘’Als je wint mag je tevreden zijn. Ik had ook een flinke voorsprong. In Turkije liep ik een ontsteking op in mijn knie met veel vocht. Dat euvel verhinderde me om te trainen. Na een viertal weken rust is dit weer mijn eerste wedstrijd na een week goed trainen. Op de baan heb ik ook nog geen wedstrijd gepakt en dan mis je de scherpte! Gelukkig kon ik consolideren richting finish zonder tegenstand’’.  Luuk Siemes van Atletico’73 werd tweede in 16.33 minuten. 

Lisa te Molder uit Zieuwent klokte de winnende tijd van 18.19 minuten bij de vrouwen. ‘’Ik kwam snel door in 3.45 uur, waarna de tweede kilometer ging in 7.30. In een flow ging het vervolgens rap richting finish. Een verbetering van het parcoursrecord zat er niet in. Dit seizoen stel ik nog de Kramprun en de halve van Doetinchem centraal. Schema’s van Greg van Hest kunnen me helpen voor een opstap naar langere afstanden.’’ Kerstin van Emden uit Elten stelde zich met 18.57 minuten content  met een tweede plek achter Lisa te Molder. Kerstin: ‘’Ik liep nu dezelfde tijd als twee jaar terug. Tussendoor stonden de politiekampioenschappen Nordrhein Westfalen centraal op de 800 en de 5000 meter. Vrijdag wacht me nog een 1500 meter in Utrecht.’’  In totaal kwamen er maar liefst 874 deelnemers aan de start van de Ooyse Landloop, waaronder bijzonder veel jeugdlopers. 

Veel lopers lieten zich sponsoren voor de Stichting HDKT (Honder Duizend Keer een Tientje) voor voorlichting over en onderzoek naar Sarcomen, zeer agressieve kwaadaardige tumoren.d-Duizend-Keer-een-Tientje voor voorlichting over & onderzoek naar Sarcomen. Omdat ze zeldzaam zijn is er geen geld om onderzoek te financieren. HDKT neemt hierin initiatief en werkt samen met het Radboud Oncologie Fonds. De HDKT Topper polsbandjes waren dan ook duidelijk te onderscheiden. Mensen worden geïnspireerd en komen in actie en streven hiermee naar een groot bedrag. Marathoniccoon Gerard Nijboer was zelf aanwezig om deze actie te ondersteunen. 

Klik op de links voor meer informatie

uitslagen

Geen opmerkingen: