donderdag 21 mei 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 82

Erwin en Luuk, de organisatoren van de loop op 2e Pinksterdag
Pinksterloop: dit wil je niet missen!

Het is donderdagochtend 29 mei 2014. Het moet nog 09.00 uur worden. De Hemelvaartsloop is nog maar net ten einde en Geert Wevers meldt zich aan de ‘échte mannentafel’.  Aan deze tafel staan: André Balke, Bram Wevers, Dirk Vreman, Luuk te Brake en ik. Aan het valse glimlachje van Geert is af te lezen dat hij iets van plan is. Ik voel nattigheid. Als ik naast me kijk zie ik dat ook Luuk wit wegtrekt. “Hij gaat het vragen”,  fluistert Luuk. “Ik weet het”, mompel ik terug. “Jongens, dus jullie organiseren volgend jaar de Pinksterloop?.” Wijs houd ik me mond, niet happen denk ik bij mezelf. “Is goed”, zegt Luuk met veel overtuiging. Ik kijk hem stomverbaasd aan en ik weet dat ik er niet meer onderuit kom.

Alles leuk en aardig maar er moet natuurlijk een originele route worden uitgezet. Probleem nummer 1! Luuk werkt 132 uur per week en heeft dus geen tijd. Probleem 2: Ik heb een richtingsgevoel van een dood konijn. Dus daar moeten we iets op verzinnen. We hebben iemand nodig met kennis van zaken. Iemand met hart voor Ava’70. Een enthousiast en intelligent mens. Bij ‘intelligent’ konden we al heel wat namen wegstrepen. Er is eigenlijk maar één persoon die overblijft. Een man die een leuk woordje over de grens spreekt, beschikt over  kennis van de regio en een netwerk heeft waar je jaloers van wordt! Ik heb het natuurlijk over: Björn Weier! Deze ‘Hollandse Duitser’ is een garantie voor succes. Als grote man achter de Track & Field Cross (2e editie op 14 maart 2016) heeft hij al een aardige staat van dienst opgebouwd. 

Vorige week werd ik met alle egards ontvangen in de ‘sportjuwelier’ van Bocholt. Voor het grote publiek staat deze juwelier bekend als ‘Lex Laufexperten Björn Weier’. De baas heeft grootste plannen voor de Pinksterloop. Hij heeft diverse routes uitgezet in natuurgebied Dingdener Heide. Iedere hardloper komt op 25 mei aan zijn trekken. De keuze is gevallen op twee routes. Één van vijftien en één van tien kilometer. Deze afstanden worden ook in verschillende tempo’s gelopen .Dus ben je een langeafstandloper maar is zes minuten per kilometer nog net iets te rap, geen enkel punt. Er zijn voldoende atleten met parcourskennis. Hierdoor ontstaat er de mogelijkheid om in meerdere groepen te lopen.

Zoals velen weten hebben Luuk en ik al jaren de leiding over de Run-Bike-Run. Dit spectaculaire evenement staat vooral bekend om zijn magistrale catering. Dus reken erop dat het de atleten op 2e Pinksterdag aan niets zal ontbreken.

Dus meld je aan via deze website. Dit wil je niet missen!

Tot maandag! 

Ps. Het is gratis 

Geen opmerkingen: