dinsdag 5 mei 2015

Bevrijdingsvuur 2015, petje af voor de 'Golden Oldies'

Johan Assink
Het is dinsdagochtend 4 mei jl. en de wijzers van de klok wijzen 03.12 uur aan. Terwijl de meeste mensen op dat tijdstip heerlijk onder een donzen dekbedje lagen, fietsten twee heren op leeftijd dwars door de binnenstad van Arnhem. Hoewel de thermometer buiten een lekker temperatuurtje aangaf van 14,8 graden, was het verder werkelijk beestenweer. De regen viel met bakken tegelijk naar beneden en het pendelende duo had werkelijk geen droge draad meer aan het lijf.

Ze fietsten daar overigens niet zomaar. Het tweetal begeleidde een groep hardlopers van AVA`70, die in een estafettevorm het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Aalten aan het brengen was. Het fietsende tweetal, Johan Assink en Dirk ter Maat zorgden onderweg voor de veiligheid, motiveerden de dravers, hielden de tijd in de gaten en genoten… niet van het weer, wel van hun sportieve clubgenoten.

Maar waar de teams van hardlopers elkaar regelmatig afwisselden en in de volgersbus droge kleding aantrokken en wat te eten tot zich namen, trapten Johan en Dirk rustig door in de diepe nacht en de vroege ochtend. De eerste voorop, om de weg te wijzen, de tweede sloot de rij. Af en toe werd er een blikje cola genuttigd of een snicker naar binnen gewerkt, maar verder geen gezeur. Pas na lang, heel lang aandringen, besloten de senioren het smalle zadel in te ruilen voor een comfortabele zetel in de bus. Maar lang duurde dat niet en over slapen moest je al helemaal niet beginnen. Na 72,2 kilometer werden de fietsen rust gegund en konden de heren aanschuiven bij het uitgebreide ontbijt in het clubhuis van AVA`70.

Johan Assink en Dirk ter Maat leverden in de nacht van 4 op 5 mei een geweldige prestatie en toonden daarmee hun vitaliteit en sportiviteit op geweldige wijze aan. Petje af en een diepe buiging voor deze GOLDEN OLDIES van AVA`70!!!!
Dirk ter Maat

2 opmerkingen:

Dave zei

Helemaal eens. Diepe buiging. Ze staan altijd klaar voor de vereniging!

Geert zei

Ik sluit me hier helemaal bij aan, mooi beschreven Frank. Wat een bikkels zijn het toch ook, mag AVA'70 supertrots op zijn!