zaterdag 30 mei 2015

Primeur in Dinxperlo, eerste editie Enveloop

De flyer van de Enveloop

Wat in Varsseveld kan, kan ook in Dinxperlo. En de Zwarte Cross is toch ook klein begonnen. Enkele kreten die, onder het genot van een drankje, over de tafel gingen. Een paar weken later was de projectgroep Enveloop een feit. Na twee brainstormsessies ging de kogel door de kerk. We gaan het doen, in samenwerking met Herbert Luimes van Try Out Sport. Dinxperlo en omgeving kan zich verheugen op een jaarlijks terugkerend hardloopevenement. De Enveloop vindt zaterdag 13 juni 2015 voor de eerste keer plaats. Sportiviteit en gezelligheid zullen tijdens deze dag hand in hand gaan. Centraal georganiseerd vanaf het fraaie Sportcomplex van Try Out Sport, aan de Bargerdijk in Dinxperlo. Beschikbaar gesteld door eigenaar Herbert Luimes, die eveneens deel uitmaakt van de organisatie.

Twee jaar geleden hebben medewerkers van Enveloprint voor de eerste keer deelgenomen aan de Kramprun in Varsseveld. Met pijn en moeite werden zes personen gestrikt om de vijf kilometer te volbrengen. Een jaar later was het aanstekelijke enthousiasme overgewaaid naar overige collega’s binnen ons bedrijf en gingen er maar liefst 22 hardlopers vanuit Enveloprint naar de Kramprun. Onder één voorwaarde, dat na afloop wel in de plaatselijke horeca met elkaar wordt geëvalueerd. De basis voor de geboorte van de Enveloop. Al snel was duidelijk dat het als een groot evenement aangepakt moest worden. Er is vanuit verschillende invalshoeken naar de opzet gekeken. Zowel de geoefende loper, de beginnende hardloper, maar vooral ook mensen die er al lang mee rondlopen maar het laatste zetje nog nodig hebben om te beginnen met de hardloopsport.

Iedereen mag en kan deelnemen aan de Enveloop. En natuurlijk denken we ook aan de jeugd. De meeste competities van de sportverenigingen liggen eind mei stil. Half juni zijn de scholen al bezig met de afsluiting van het jaar. Daarom hopen we met deze datum, ook de jeugd als doelgroep, in grote getale bij dit evenement te betrekken. Er zijn twee afstanden voor de jeugd. Kinderen t/m 9 jaar rennen 1 km, kinderen t/m 13 jaar 2 km. Daarnaast voor iedereen, 5 kilometer individueel en in teamverband, en natuurlijk de grote uitdaging, de 10 kilometer individueel. Deelnemers kunnen zich individueel aanmelden of met een team van 4 personen.

Behalve dat je sportief bezig bent, steun je ook het goede doel en ga je een gezellige dag beleven, met hopelijk fantastisch weer. Medewerking is al toegezegd door ensemble/dweilorkest de Götekapel. Lokale omroep Dinxper FM zal live uitzenden op de locatie van Try Out Sport, met veel muziek en interviews. De verslaggeving tijdens de Enveloop is in handen van ervaren commentator, waarvan we op dit moment de naam nog niet kunnen prijsgeven. Ook zullen er diverse prijzen beschikbaar worden gesteld en foto’s worden gemaakt die direct op de website gepresenteerd worden.

De Enveloop is een initiatief van zes medewerkers van Enveloprint, maar staat verder los van het bedrijf. Uiteraard zal een deel van de kosten gesponsord worden door Enveloprint. De opbrengst van de Enveloop gaat naar een goed doel, zoals beschreven in de notariële akte bij oprichting. Voor de eerste editie is gekozen om de opbrengst te doneren aan Kulturhus Dinxperlo. Wilt u ook een bijdrage leveren aan de opbrengst van de Enveloop, neem dan contact op met een van de bestuursleden (info@enveloop.nl).
Klik voor meer informatie op onderstaande links

programma

voorinschrijving tot en met 7 juni

site organisatie
Het organisatiecomité van de Enveloop

Geen opmerkingen: