donderdag 5 november 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 106

De kogel is door de kerk, Nicole Nijmeijer maakt definitief de overstap naar Ava’70
Atleten AV Archeus maken overstap naar Ava’70

De kogel is door de kerk. Nicole Nijmeijer maakt definitief de overstap naar Ava’70. Dit heeft de 43-jarige blondine afgelopen vrijdag laten weten tijdens een besloten trainersbijeenkomst van de Aaltense atletiekvereniging. In het voorjaar van 2015 heeft ze Ava-lid Carmen Keuper begeleid tijdens de trainerscursus BLT3 en sindsdien heeft ze haar hart aan Ava’70 verpand. “Als ik over de Hamelandroute rijd en de atletiekbaan in Aalten nader, krijg ik vlinders in mijn buik. Ik lijk wel verliefd”, zegt Nijmeijer, die al sinds jaar en dag gelukkig getrouwd is met een medisch specialist. Ze gaf in een ontroerende toespraak aan dat ze een bestuursuitje van haar eigen vereniging liet schieten voor deze Ava-bijeenkomst.

Nicole Nijmeijer, meisjesnaam Haarman, staat momenteel onder contract bij AV Archeus uit Winterswijk. Daar acteert de hardloopster zelf op hoog niveau en als trainster heeft ze eveneens haar sporen verdiend. “Het wordt hoogtijd voor een nieuwe uitdaging. In Winterswijk is de rek er een beetje uit.” Nijmeijer is niet het eerste Archeus-lid die de oversteek maakt. Eerder dit jaar sloot Lars Duistermaat zich, in het diepste geheim, aan bij de Aaltense sportvereniging. Hij gebruikt een loopclinic, die hij verzorgd voor collega’s, als dekmantel. “In Winterswijk denken ze allemaal dat ik de clinic uit praktisch oogpunt in Aalten geef, dit is natuurlijk onzin. Een paar weken geleden heb ik het inschrijfformulier in de Ava-kantine achtergelaten”, zegt een lachende Duistermaat terwijl hij in één van zijn vijf gesponsorde auto’s stapt.

Er gaat ook een gerucht de ronde dat Archeus-voorzitter Harry Grevers na zijn ambtsperiode zijn roodwitte lidmaatschap inwisselt voor een geelblauwe. Op zijn Instagram-pagina plaatste Grevers een foto waarop hij te zien was in een tanktop van Ava’70. “Archeus voor even, Ava’70 voor het leven”, was het bijschrift van de omstreden foto. Naar verluidt wil Grevers in 2017 de voorzittershamer overnemen van Dave Posthumus. Daarnaast wil hij zijn tijd steken in het organiseren van wedstrijden, waaronder de Track & Field Cross. Grevers was zelf niet bereikbaar voor commentaar. Tot dusver is het niet duidelijk of er naast dit drietal nog meer Winterswijkers de overstap gaan maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.. 

4 opmerkingen:

Dave zei

Wat word ik blij van dit verhaal. Nicole, Lars en Harry een heel hartelijk welkom bij de gezelligste atletiekvereniging van Aalten en verre omstreken. (Straal van 14 km).. enne in 2017 is 'ie voor jou Harry... het hamertje

Marco zei

wahahah Geweldige Gossips :)

Joeri Voltman zei

Nicole, veel plezier en succes bij deze warme vereniging!

Bertil de Haan zei

Vandaag na vele weken achilles leed weer een mooie trail gelopen. Onderweg de de blonde ledendief, Erwin Wamelink, van AVA 70 nog even tegengekomen die met een van de kornuiten van de familie te Brake onderweg was. Tegen mijn mede loper Jelle Bosch nog even gezegd dat deze blonde man de sloot wel in mocht maar dat vond Erwin geen goed plan. Vorig jaar de 35 km makkelijker uitgelopen dan de 19.7 van vandaag maar ben blij dat ik weer op de weg terug ben.
Erwin wist je overigens al dat Geert Wevers naar av-archeus komt voor de publiciteit en Ingrid van Zolingen-Monasso voor het feestgedrag !! Katja Demkes en bjorn demkes vinden het rode ticot trouwens ook een beter keus voor Rotterdam. Ben benieuwd naar het verhaal van aankomende donderdag !!