zondag 8 november 2015

Slingetrail 2015, Indian Summer in de Achterhoek

Slingetrail 2015, Indian Summer in de Achterhoek
De Slingetrail 2015 in Winterswijk zit er weer op. Ruim 400 deelnemers hebben genoten van een lekker najaarszonnetje en temperaturen die voor de tijd van het jaar uitzonderlijk hoog waren. De bladeren aan de bomen waren verkleurd in allerlei herfsttinten, die er in de zon nog mooier uitkwamen. Een echte indian summer in Winterswijk dus.

Na het succesvolle verloop van vorig jaar was het besluit om er een vervolg aan te geven snel genomen. Runvision wilde er het liefst een jaarlijks terugkerend evenement van maken en ook gastheer ’t Winkel vond het dusdanig goed verlopen vorig jaar dat ze er niet lang over na hoefden te denken. Het feit dat vele deelnemers meteen na de loop vorig jaar al aangaven dat ze hoopten dat het weer georganiseerd zou worden was natuurlijk de doorslaggevende factor.

Uit de Slingetrail van vorig jaar hadden we een aantal dingen geleerd, vooral dingen waar we onszelf wel veel tijd en energie mee konden besparen. Zo gingen we de inschrijving via inschrijving.nl regelen en werd er voor elcectronische tijdsregistratie gekozen. De organisatie werd o.a. hiervoor uitgebreid met Rik en er werd besloten om bij het uitzetten van de routes de dag voor de wedstrijd met en team meer op pad te gaan. Verder hoefde er eigenlijk niet veel te veranderen in onze ogen, aangezien we redelijk kleinschalig verwachtten te blijven.

De route was in grote lijnen goed, met de mogelijkheden die er waren qua toestemmingen hadden we er zo’n beetje alles uitgehaald vorig jaar. In een paar verkenningslopen vonden we nog wat mogelijkheden om wat stukjes verharde weg er uit te halen. En de grote geheime toevoeging werd door ons eerst voorzichtig getest op een mooie zomerdag. Het water van het kleigat was toen zo warm en er dreven zoveel waterplanten in, dat het leek alsof we de groentesoep in stapten. Dit zou een groot succes kunnen worden, mits de omstandigheden in November een beetje redelijk zouden zijn.

De voorbereiding liep vlotjes en voor we het eigenlijk doorhadden was het al weer zover. De Slingetrail 2015 stond al weer voor de deur. Zaterdag was het een drukte van belang natuurlijk. Met drie teams werden de routes uitgelint en van bordjes voorzien. Het start-/finishterrein werd opgetuigd en allerhande hand- en spandiensten moesten nog gedaan worden om het allemaal zo leuk en veilig mogelijk te maken. Zo werd wegens de regen besloten om in het kleigat wat touwen te hangen en een oud trappetje in te zetten om uit het gat te komen. Anders kon je er waarschijnlijk niet eens meer uitkomen. De temperatuur was gelukkig aangenaam zodat we onze twee geplande waterdoorsteken gewoon aan konden houden.

Zondags was het toch spannend. Loopt het (na-)inschrijven allemaal vlotjes, hangen alle lintjes er nog. Twee man op de fiets gingen het parcours nog een keer checken en Henrie en ik checkten de laddertjes bij de watedoorsteek achter de camping nog een keer. Alles leek in orde, het weer was prima. De vooruitzichten waren geweldig, dus daar kon het ook niet aan liggen.

De deelnemers kwamen uit het hele land. Sommigen kwamen al vroeg binnen vanwege het feit dat het op zondagmorgen niet druk is op de weg. De medewerkers van ’t Winkel zetten liters koffie die gretig afgenomen werden. Stipt op tijd stonden de 35 km lopers klaar aan de start en ging het echt beginnen. Voor Henrie en mijzelf betekende dat heen en weer fietsen, stukjes afzetting na de 35 km lopers omhangen voor de 19 km. Maar vooral was het ook veel kletsen met lopers onderweg, even horen hoe het gaat en of het allemaal ok verloopt. Iedereen lachtte en had plezier. De spanning werd bij ons dan ook steeds minder en zo konden we zelf ook steeds meer genieten. Bijvoorbeeld bij het kleigat waar het een waar glibberfestijn werd. 

Na afloop van de wedstrijd zat het terras en de zaal van ’t Winkel vol met tevreden kijkende lopers, lekker met een bord stamppot voor de neus. Voor ons was het nog niet zo ver, er moest nog opgeruimd worden. Maar ook dat verliep eigenlijk heel vlot doordat we dat van tevoren allemaal al goed ingedeeld hadden. Ruim voor het donker werd zaten wij dan ook met zijn allen aan aan welverdiend bord stamppot en dronken we er een paar op de goede afloop. De eerste voorzichtige plannen voor volgend jaar werden al weer gemaakt…

Andre Bleumink

1 opmerking:

Marco zei

Mooi Verslag André.
Jullie hebben met deze Trail een mooi evenement opgezet!
De Organisatie was Super in orde voor ons lopers.
Ik zie nu al uit naar volgend jaar.