zaterdag 7 november 2015

Verslag van de 1e Boekelder Cross in Aalten - deel 2

De start van de 2 kilometer, met in het midden winnares Eva Bruil
Zaterdag vond de eerste wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie plaats op Haarts` grondgebied. Bij een crossloop denk je vaak aan extreme weersomstandigheden, zoals harde wind, gure temperatuur en slagregen. Dit keer was het echter niets van dit alles. Er was slechts een zacht briesje voelbaar en de thermometer wees maar liefst 18,7 graden Celsius aan en dit heeft bij elkaar zeker een grote rol gespeeld bij de enorme toeloop van atleten en atletes. Uit de hele regio waren de deelnemers afkomstig en onze Duitse loopvrienden uit Rhede hadden een eveneens een flinke groep ingeschreven voor deze populaire wedstrijd.

Exact om 13.00 uur viel het startschot voor de jongste talenten, die een pittig parcours moesten afleggen in het Ringkampse bos. Het ging heuvel op en heuvel af en langzaam viel het veld uiteen. Sven Meinen toonde zijn grote klasse en dook met een tijd van 3,55 minuten als eerste onder het finishdoek door. Tim Weijers had 2 tellen meer nodig, terwijl Tim Houwers het podium geheel geel kleurde door als derde te finishen. Bij de meisjes pakte Mirthe Luiten met een ferme eindsprint de 2e plaats.

Daarna was het de beurt voor de oudere jeugd voor hun crossloop over 2 kilometer, dus twee keer al slingerend, klimmend en dalend door het mooie Haartse bosje. Tim Mengerink is al enige tijd uitstekend in vorm en liet het talrijke publiek zien wie de beste was. Met een zeer snelle tijd van 6,54 minuten werd hij als eerste geklokt. Clubgenoot Ruben Boekelder pakte de derde plek op het podium. Bij de meisjes was Eva Bruil vooraf de grote favoriete en ze maakte die rol helemaal waar en finishte als eerste in 7,17 minuten.

Een groot en kwalitatief ijzersterk peloton stond aan de start voor de wedstrijd over 5 en 10 kilometer. Vanaf de start ging het aan kop gelijk razendsnel de bult af in de richting van het Loohuisbos. Langzaam ontstond er een prachtig fraai gekleurd lint lopers en loopsters, die allen op jacht gingen naar een mooie eindtijd. Bij de meet was het wachten op de winnaar en het werd steeds spannender. Zeker toen bleek dat Bob te Lindert van Argo en zijn Duitse rivaal Stefan Ritte in een geweldige eindsprint exact tegelijk over de meet kwamen. Veteraan Gerrit Dijkslag bleek de snelste Avajaan met een prima tijd van 18,30 minuten. Gerdy Hoornenborg hield zich bij de dameswedstrijd prima staande tussen de zeer snelle toploopsters en scoorde de vijfde eindtijd.

De 10 kilometer ging bij de doorkomst op weg voor het tweede rondje op het gevarieerde, maar zeker niet gemakkelijke parcours. Bjorn Demkes pakte een fraaie derde plek in een goede tijd van 35,59 minuten. Bij de dames ging de zege naar Bianca Piek, die een uitstekende wedstrijd liep en dat gold ook voor Mirjam Hoefman, die de derde eindtijd noteerde.

Komende zaterdag vindt de tweede etappe van de Boekeldercross plaats en zullen de atleten en atletes alles in het werk stellen om hun tijd van de openingsronde te verbeteren. Om 13.00 uur gaat het sportieve spektakel van start en de organisatie nodigt iedereen uit om te komen kijken naar dit prachtige hardloopevenement in en rond de Ringkamp en het Loohuisbos.    

Geen opmerkingen: