vrijdag 20 november 2015

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 7

Prins Bjorn en Prinses Katja met hun motto: ' Loat mien moar lopen' 
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 7.

Zevenheuvelenloop 2015

In de week voor de Zevenheuvelenloop hebben we niet echt een goede voorbereiding. Het carnavalsseizoen 2015/2016 wordt woensdag 11 november 2015 om 11 minuten over 8 geopend. Aangezien Bjorn prins carnaval is, en ik automatisch zijn prinsesje, moeten wij daarbij aanwezig zijn. Ik hou het bij 1 wijntje, Björn daarentegen laat het bier rijkelijk vloeien.

Vrijdagavond 13 november zijn we uitgenodigd bij de Buutavond. Geen idee wat dat is, wij als niet carnavallisten zijn ook hier weer uitgenodigd. Samen met de Raad van Elf betreden we om 11 over 8 het Nolershol. Hier wordt de hele avond ook bier en water gedronken en ontzettend gelachen om buutreedners. Rond 23:30 uur is dit afgelopen. Ons kennende kunnen we niet naar huis heen komen. Toch redden we het om niet als laatsten naar huis te gaan. Ik heb toch in mijn achterhoofd de Zevenheuvelenloop zitten.


Zaterdag 14 november nog een half uurtje gelopen. De benen voelen goed. Bjorn is ook best wel fit na een avond carnaval vieren.

Zondag 15 november 7Heuvelenloop: Wat een wind staat er. Ik zet meteen een snelle tijd uit mijn hoofd. Bjorn is altijd positief en zegt dat het wel zal meevallen. We pikken Lisa te Molder op bij de Carpoolplaats en rijden richting Nijmegen. Onderweg voelen we de windstoten wel in de auto. Ieder van ons heeft er zo zijn gedachten over. Om 10:30 uur komen we aan bij café Frowyn in Nijmegen. De verzamelplaats van Ava'70. We zijn de eerste gasten. 13:00 uur is de start pas. Niet veel later komen de andere atleten van Ava'70 binnen wandelen.

Het is erg gezellig. Ingrid van Zolingen heeft een goede voorbereiding. Ze begint met appelgebak met slagroom en een cola. Dirk Vreman geeft een lucht gitaar spel weg voor onbekende atleten in de tent. Dit wordt niet gewaardeerd heb ik het idee. Ik vond het prachtig Dirk. Rond 12:15 uur gaan we de tassen inleveren en trekken we onze prachtige oude truien en poncho's aan. We moeten toch nog een tijdje in het startvak staan, dan kan het nog weleens koud worden en gaan regenen. Geert Wevers en Erwin Wamelink hebben beide een prachtige trui aan. Zo lelijk heb je ze nog nooit gezien. Ze bunt beide te vies om aan te pakken. Ze hebben beide wel veel ruimte in het startvak hahaha.

Zo nu weer serieus over het wedstrijdverloop. Eerst wordt er 1 minuut stilte gehouden voor de slachtoffers in Parijs. Erg indrukwekkend. Dan klinkt het startschot. En weg zijn we.  De eerste 5 kilometer vallen me niet tegen. Ik herhaal de volgende woorden in mijn hoofd:' bij 11 kilometer gaan versnellen.'  De 2e 5 kilometer vielen mij wat zwaarder. Veel tegenwind had ik het idee. Bij 11 kilometer kan ik niet echt versnellen, maar na de 11e kilometer gaat het versnellen vanzelf. Bij de 12e of 13e kilometer krijg ik Erwin Wamelink in het vizier. Ik durf hem eigenlijk niet in te halen. Ik ga er met knikkende knieën  langs. Ik hoor dat Erwin me zelfs nog aanmoedigt. Het is ook z'on goed jong. Erwin had achteraf de benen bij 3 kilometer al verzuurd. 

Ik kan de laatste 2 kilometers nog onder de 4 minuten lopen. Ik finish in een mooie tijd van 1:02:29 minuten. Zo gaaf dit. Niet moe en nog energie over. Wat een progressie. Bjorn is ietwat teleurgesteld. Hij had graag 53 laag gelopen.  Toch heeft hij ook een prachtige tijd gelopen met 53:50 minuten. Dat na een paar blessures en dan alweer zo lopen. Klasse hoor. Het was een prachtige dag met de AVA'70 leden.  En ook de supporters bedankt voor de aanmoedigingen. Fijn om jullie te horen. Jan en Tim te Brake. Frank en Joppe Roos.


Tot de volgende wedstrijd ALAAF

Geen opmerkingen: