zondag 1 november 2015

Gerrit Dijkslag winnaar van de 10 km bij Run for the Hunger Project in Amsterdam

Het team van Kramp, met staande links Gerrit Dijkslag en rechts Barry Magis
Zondag 1 november was het weer zover. Op uitnodiging van NPM Capitals deed Kramp Running weer mee met de Run for the Hunger project. Deze actie heeft als hoofddoel om de honger in de wereld uiteindelijk helemaal te verbannen door projecten te bevorderen die de zelfredzaamheid van de bevolking stimuleren. Met 2 auto’s vertrokken we om 10.45 uur naar de hoofdstad. Voor mij persoonlijk niet echt de stad van mijn dromen, maar ja voor het goede doel moet je soms over je hart strijken. Met Gerrit Dijkslag, Robert Roerig en Barry Magis in de ene auto en Hans Hofs, Marco en Nienke de Moor en ondergetekende in de andere auto vertrokken we met redelijk weer naar Amsterdam.

Gaandeweg we dichterbij de plaats van bestemming aankwamen merkten we dat het behoorlijk mistig was. Gelukkig werkte de navigatie in de auto (en de aanwijzingen van Hans) en hadden we het Olympisch Stadion snel gevonden. Voor sommigen was dit reeds een bekend terrein, maar het blijft mooi om zo’n stadion in te lopen wetende dat hier ooit Olympische helden rond liepen. Na een bakje koffie was het tijd om rustig te beginnen met de warming-up te beginnen, de ene fanatieker als de ander, en de tactiek te bespreken. Marco, Nienke, Barry en Robert zouden de 5 km lopen en Gerrit, Hans en Mike de 10 km. Voor het klassement zouden de tijden van de 2 snelste op de 10 km meegeteld worden.

Om 13.30 uur was het startschot voor zowel de 5 als de 10 km. Hans en ik starten vrij achteraan en we zagen Gerrit bij het uitgaan van het stadion al opschuiven naar de 4de positie. Hij ging voor een tijd onder de 40 min. Zelf merkte ik al snel dat de benen nog zwaar voelde van een wedstrijd de dag ervoor en dat mijn hoofd vol zat met ….. Hans liep steeds verder bij me vandaan waarop ik besloot rustig aan te doen. Op het 2,5 km punt splitsen de 2 groepen, de 5 km ging rechtsaf weer richting het stadion en de 10 km mocht nog een 5 km langs de Bosbaan, bekend om zijn roeiwedstrijden, maar voor hardlopers niet zo fijn zo’n lang stuk. Robert, Barry, Marco en Nienke liepen allen een mooie 5 km wat resulteerde in mooie tijden voor allen, resp. 25,34 / 25,48 / 26,30 en 26,46.

Ondertussen was het zonnetje voorzichtig bezig om zich te laten zien. Enigste voordeel van de Bosbaan was dat je de hele snelle lopers aan de andere kant van het water kon zien lopen. Gerrit was een van de koplopers, Hans liep als een geweldige diesel en zelf kreeg ik ook een bepaald, niet te snel, ritme te pakken. Op de laatste km ’s kwam ik Gerrit weer tegen, echter was hij al aan het uitlopen. Niet wetende dat hij de 10 km gewonnen had, dacht ik dat hij mij kwam aanmoedigen. Hans liep een geweldige race en liep een nieuw PR op de 10 km, 54,50 en dat met weinig trainingen afgelopen tijd. Zelf kwam ik binnen een uur binnen (59,06), maar he, alles is beter dan lui op de bank liggen (motto van alle hardlopers) Echter de grote winnaar was Gerrit Dijkslag. Hij versloeg alle gerenommeerde toppers met een tijd van 37,34 !! Misschien een idee om deze man te sponsoren want hij is echt snel.

Nadat iedereen zich opgefrist had was het tijd voor een hapje en een drankje en uiteraard de prijsuitreiking. Met groot gejuich werd Gerrit omgeroepen en vol trots kreeg hij zijn welverdiende beker ! Al met al een geslaagde dag, waarbij uiteraard het doel niet vergeten werd. Mocht je hier meer informatie over willen hebben, kijk dan op deze site. Rest mij niets anders dan een ieder die bijgedragen heeft aan deze dag te bedanken en hopelijk tot volgend jaar.

Met sportieve groet, Mike Meeusen
Prijsuitreiking van de 10 kilometer

4 opmerkingen:

Andre Bleumink zei

Klasse pretatie Gerrit!

Dirk zei

Mijn held

Marco zei

Mooi Gerrit, Gefeliciteerd!

Gerrit zei

Andre, Dirk en Marce bedankt, winnen is altijd leuk, zeker als je als eerste het Olympisch Stadion mag betreden!