vrijdag 8 juli 2016

Lintelo 3e Zandloop 5 km - 20.12 min - 13e plaats

Op het pad bij de Wolterinkweg
Van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 juli worden in de Aaltense buurtschap Lintelo de Zanddagen gehouden. Een van de onderdelen van deze Zanddagen is op vrijdagavond de Zandloop, mede georganiseerd door Loopgroep de Zandloper. Een leuke kleinschalige hardloopwedstrijd die dit jaar voor de 3e keer wordt gehouden. Ik heb er nog nooit aan mee gedaan en vertrek rond kwart over zes op de fiets naar Lintelo.

Daar aangekomen wordt ik hartelijk welkom geheten door Henk Mengers. Ik vraag hem eerst maar eens of de loop voor iedereen toegankelijk is of dat het alleen voor leden van de Zandloper is. "Ik vind het mooi dat je er bent en mee wilt lopen", is zijn antwoord. Hij heeft er bewust niet al te veel publiciteit aan gegeven omdat ze ieder jaar gestaag willen groeien.

Ik heb het idee dat het rondje in de richting van het Rademakersbroek zal gaan maar bij navraag blijkt dat het een ronde van 2,5 kilometer is(Schooldijk-Weerkampsweg-Halteweg-Wolterinkweg-Gendringseweg-Schooldijk), dat dus twee keer gelopen moet worden. De start is om 20.00 uur en er doen iets meer dan 100 deelnemers aan deze loop mee. Het keerpunt van het rondje is midden op de finishstreep en ik kom door in 10,02 minuten. Het is nog behoorlijk warm om te lopen en de 2e ronde krijg ik het wat moeilijker maar ik kan de vaart er aardig in houden en loop deze ronde maar zo'n 10 seconden langzamer. 

Na afloop kan er in het Kulturhus gedoucht worden. De consumptiebon, die ik bij de inschrijving krijg, wordt ingewisseld voor een lekker koel biertje. Ik praat nog wat bij met enkele mensen en ondertussen is het beachtennis al begonnen. Hier doen zelfs enkele personen aan mee die even er voor nog de vijf kilometer liepen. Ongeveer een uur na de finish stap ik weer op mijn fiets om in de richting van Aalten te gaan. Het was een mooie sportieve zomeravond.

Geen opmerkingen: