woensdag 27 juli 2016

Burgh Haamstede 33e OVBH loop 10,25 km - 49.39 min - 20e plaats M55

Wachten op het startschot
Woensdag 20 juli wilde ik mee doen aan de 8,5 kilometer van de 37e Stratenloop in Westkapelle maar de thermometer gaf 32 graden aan en dat was me net iets te warm af om een wedstrijd te gaan lopen. Een week later staat de 33e OVBH loop, ik weet niet precies waar de afkorting voor staat, in Burgh Haamstede op het programma. Een afstand van 10,25 kilometer verdeeld over drie ronden. 

De rit over de eilanden er naar toe is al prachtig. De heenweg rijden we vanaf Zuid Beveland, via Noord Beveland naar Schouwen Duiveland. De terugweg gaat via de Oosterscheldekering, een 9 kilometer lange wegverbinding tussen de eilanden (Neeltje Jans), maar nu pakken we Walcheren mee. Beide ritten duren precies drie kwartier en de wedstrijden vallen onder het Zeeuwse Stratenloopcircuit, waaronder ook de wedstrijden in Zoutelande, Yerseke en Vlissingen.

In het kleine dorp is het even zoeken naar een parkeerplaats maar als we deze gevonden hebben is het maar een paar minuten lopen naar de start. In de tijd dat ik me inschrijf naast de tent bij de kerk, hebben Ina, Merle en Jeroen al een mooi plekje op het terras gevonden waar je de wedstrijd prima kunt bekijken. Het inschrijfformulier moet ik een tiental meters verderop in een bakje deponeren dat aan de binnenkant van het raam van een personenauto bevestigd is. Er wordt me verzocht om de 'volgende keer graag per internet in te schrijven omdat het goedkoper en voor de persoon in de auto minder werk is'. Tien minuten voor aanvang van de jeugdloop wordt er nog een emmer met saus uit een auto gehaald en een witte streep als finishlijn getrokken. Mijn doel is vandaag om lekker ontspannen onder de 50 minuten te lopen, dat wil zeggen drie rondjes van 16 a 17 minuten.

Gelijk na de start lijkt het wel of de snelle jongens haast weg sprinten en kom ik ongeveer net achter de middenmoot te lopen. Het is even kijken waar de ronde heen loopt en een stiekeme hoop dat het in de richting van het strand zou gaan wordt al gauw de grond ingeboord als we de ventweg van de N57 op gaan. Via wat kleine (zand) weggetjes en door een woonwijk kom ik de 1e ronde terug bij de kerk in 15.58 minuten. Over de 2e ronde doe ik 17.01 minuten en wordt ik net voor doorkomst nog gedubbeld door twee lopers die een mooie tijd van onder de 33 minuten lopen. Mijn tijd is nog steeds haalbaar alleen echt ontspannen gaat een wedstrijd bij mij in de vakantie nooit. Als ik over de 3e ronde dezelfde tijd loop kom ik precies op 50 minuten uit. Dan toch nog maar even iets proberen aan te zetten en gaat de 3e en laatste ronde in 16.40 minuten. Ik heb mijn doel bereikt maar als ik over de finish kom denk ik wel hoe heb ik dat ooit ruim 10 minuten sneller kunnen lopen en bij thuiskomst moet ik de trainingen maar eens rustig weer oppakken.
Hier moet het inschrijfformulier ingeleverd worden
Net voor de start van de jeugdloop word er nog gauw even een finishlijn getrokken
De 1e ronde zit er op
Even bijkomen van de inspanningen

1 opmerking:

Marco zei

Geweldig dat zon wedstrijdsecretariaat nog gewoon vanuit de auto kan..