woensdag 6 juli 2016

23e Europese Kampioenschappen atletiek in Amsterdam

Het Olympisch Stadion in Amsterdam, met linksboven de Sporthallen Zuid (met onder meer het mediacentrum), midden boven het warming-up terrein en in het midden de 46 meter hoge marathontoren, die al van zoveel fantastische sportprestaties getuige is geweest.
55 Nederlandse topatleten zijn er klaar voor!

Van woensdag 6 tot en met zondag 10 juli 2016 gaan in totaal 1.600 atleten uit 50 landen op jacht naar medailles in 46 atletiekdisciplines. Het is de eerste keer dat wij het organiserende land zijn voor deze kampioenschappen en onder het motto ‘Athletics like never before’ is dit een unieke ervaring voor iedereen! 

Tijdens de EK 2016 vormt het Olympisch Stadion van Amsterdam het strijdtoneel. Dit stadion is sinds de Olympische Spelen in 1928 het icoon van de Nederlandse sport. Na een restauratie in 2000 vormt het stadion het decor voor vele evenementen op sportief, maar ook op cultureel en zakelijk gebied. Naast het Olympisch Stadion vinden er tijdens de EK ook evenementen plaats op het Museumplein; het historische hart van Amsterdam, gelegen tussen het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. De kwalificatierondes van het speerwerpen en het discuswerpen vinden hier plaats.

Klik op de links voor meer informatie


Geen opmerkingen: