zondag 17 juli 2016

Opbrengst Businessrun 16e Gerard Tebroke Memorialloop voor kindertehuis Popesti

Aafke en Piet de Vries nemen samen met twee kleinzoons de cheque in ontvangst. Links Frank Roos, rechts André Bruil met de gele AVA-shirts (foto Karin Stronks)

De GUV Businessrun, onderdeel van de Gerard Tebroke Memorialloop (GTM), bracht dit jaar een mooi bedrag op van € 600,- euro. AVA '70, de organiserende vereniging van de GTM, heeft besloten om de opbrengst te schenken aan de stichting kindertehuis Popesti. Aafke en Piet de Vries namen in de AVA kantine de symbolische cheque in ontvangst. 

Door Karin Stronks
Frank Roos, woordvoerder van AVA '70, geeft aan: "Wij als sportvereniging vinden het belangrijk om onze maatschappelijke betrokkenheid te laten zien. Daarom steunen we een lokaal goed doel, en dat is dit jaar kindertehuis Popesti in Roemenië. Het kindertehuis is in Aalten algemeen bekend. Aafke en Piet de Vries zetten zich al jaren met hart en ziel in voor kindertehuis Popesti; hun verhalen zijn ontroerend en bijzonder. Ze zijn afhankelijk van donaties en we zijn blij dat we daar ook een mooie bijdrage aan kunnen leveren! We zijn ervan overtuigd dat het geld goed besteed wordt, daarom schenken we de opbrengst aan de Stichting Kindertehuis Popesti!"
Aafke en Piet zijn erg blij met het mooie bedrag van € 600,- euro. Piet vertelt waar het bedrag specifiek voor benut wordt: "We gaan het geld gebruiken om de vloer van de keuken en van drie eetzalen voor de kinderen te betegelen. We laten de klus door een deskundige uitvoeren, we moeten nog wel een bedrag bijleggen maar we zijn heel blij met deze bijdrage!"
Goede hardloper 
De GUV businessloop is een programmaonderdeel van de GTM, het is de vijf kilometerloop voor bedrijven. De deelnemende teams bestaan uit minimaal 3 en maximaal 5 lopers, veelal collega's van bedrijven of instellingen. De tijd van de drie snelste hardlopers is bepalend voor de eindklassering. Elk team betaalt € 100,- euro inleggeld, de helft van dit bedrag gaat naar een lokaal goed doel. André Bruil van AVA '70 legt uit: "Dit jaar hebben 12 teams meegedaan met de businessrun. Zo zijn we aan het bedrag van € 600,- euro gekomen." Piet de Vries kende Gerard Tebroke persoonlijk. Hij memoreert: "Gerard was en bijzonder aardige man en een enorm goede hardloper. Hij was een integer man. Ik vind het heel bijzonder dat ik Gerard nu weer 'tegenkom' … "
Kinderen met een grote rugzak 
Al vanaf 1994 zetten Aafke en Piet de Vries zich in voor het kindertehuis in de Roemeense gemeente Popesti. Er was van het begin af aan behoefte aan alles, bijvoorbeeld aan kleding en schoolspullen. Aafke zegt: "Er wonen momenteel 60 kinderen met een grote rugzak in het kindertehuis, weeskinderen maar ook veel kinderen van ouders die in Italië werken. Ze worden gewoon aan hun lot overgelaten. Er zijn ook kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking en eigenlijk is het personeel er niet voor opgeleid om deze kinderen te helpen, ze doen zo goed mogelijk hun best!" De laatste jaren hebben Aafke en Piet zich vooral gericht op ondersteuning van het kindertehuis bij het opzetten van andere projecten, zoals ouderenzorg (bron).

Geen opmerkingen: