dinsdag 16 mei 2017

Leerlingen (bijna) klaar voor GUV Scholierenrun

Docent John Aalvanger met enkele leerlingen
AALTEN - Afgelopen week werd er op het atletiekcomplex van AVA'70 nog fanatiek getraind door de eersteklassers van Schaersvoorde. De leerlingen worden klaargestoomd voor deelname aan de GUV Scholierenrun, onderdeel van de 17de editie van de GTM-Loop.

Ervaren docent John Aalvanger wil nog even de puntjes op de i zetten en laat de jongens en meisjes nog even flink zweten. “Prachtig vind ik dit! Lekker met die gasten bezig zijn en ze stimuleren en motiveren. Ze kunnen vaak veel meer, dan ze zelf van te voren denken. Komen ze lachend over de streep en zie je ze stralen van trots. Daar kan ik echt van genieten“, aldus de sympathieke leraar. Snel loopt hij weer terug naar de baan, waar juist een tweetal meisjes passeren om hun laatste ronde af te gaan leggen. De leerlingen die al gefinisht zijn zweept hij op om het duo met een applaus binnen te halen. Zo gezegd, zo gedaan en de brede glimlach bij het duo verraadde veel...

Inmiddels hebben zich al meer dan 70 (!) eersteklassers opgegeven voor de GUV Scholierenrun. Daarnaast zal er ook een team van docenten in actie komen bij de wedstrijd. Zij hebben de leerlingen immers voorbereidt op de wedstrijd en willen ze ook begeleiden in de wedstrijd. Het parcours is 1000 meter lang en wordt 3 keer gelopen, waarbij met name de passage dwars door café Leuven en de doorkomst op de Markt de leerlingen voldoende adrenaline zal geven om uiteindelijk te finishen. Een viertal Aaltense bedrijven, GUV, Ottevanger, Boekelder en OWM hebben het mogelijk gemaakt, dat er voor de deelnemers gratis een loopshirt beschikbaar is, dat ze na de wedstrijd mogen houden als aandenken. Daarnaast is er voor elke hardloper een goodiebag en een mooie medaille. Uiteraard is er voor de drie snelste jongens en meisjes een mooie beker beschikbaar.

Het startschot van de GUV Scholierenrun wordt om 17.15 uur gegeven door niemand minder dan Mitch, de Aaltense finalist van het populaire TV-programma Idols. De jonge zanger was enthousiast toen hij hiervoor gevraagd werd en wilde graag meewerken. Uiteraard daagt de organisatie ook alle ouders van de deelnemers aan de GUV Scholierenrun uit, om naar de prestaties van de sporters te komen kijken. Ze hebben de aanmoedigingen van het publiek dubbel en dwars verdiend! (bron)

Geen opmerkingen: