zondag 21 mei 2017

Verslag van de 3e Hof van Twente achtste triathlon in Markelo

Denise van der Donk en Cindy Brusse
Dat triathlon hot is op dit moment, is onder veel sporters bekend. Wanneer je een wedstrijd mee wil doen wacht dan zeker niet te lang met inschrijven. Zo heb ik mij voor deze wedstrijd begin januari ingeschreven. Geen idee hoe het seizoen er uit ging zien. Ik had voor 19 maart de dutchmasters of mtb ingeschreven een monstertocht van 200km door Overijssel. Wat heeft dat nu te maken met de triathlon in Markelo! zal je denken. Dat zit zo de 200km heeft zoveel van mij gevergd, dat ik eerst ziek ben geworden en daarna heb ik mij toch een aantal weken niet fit gevoeld. Je voelt hem al aankomen het gericht trainen schiet er dan bij in. Thuis druk met klussen en dat helpt ook niet in de voorbereiding voor een goed begin van het seizoen. Ik had dus niet veel vertrouwen in mijn vorm voor vandaag.

De starttijd is om 12.55 het is een uurtje rijden en hoef gelukkig niet voor dag en dauw uit bed. Iets voor 11 uur rijd ik naar Markelo en ben ruim een uur voor de start aanwezig. Je wordt naar de parkeerplaats geleid en ik zie dat dit een weiland is, waar afgelopen week de "aeletonne" goed bezig is geweest. Ik zie een heleboel deelnemers met de fiets in de lucht lopen je moet er wat voor over hebben om de fiets schoon te houden. Een mens is een kuddedier en ik loop ook met de fiets in de lucht naar de weg toe. Bij de inschrijving loopt voorspoedig en een kwartier later sta ik in de wisselzone en leg alles klaar. Ik zie Cindy Brusse staan en loop naar haar toe, en we kletsen ff wat bij. Zij heeft vorig jaar ook meegedaan en ik krijg van haar te horen dat het zwemmen in het zwembad vrij onrustig is. Gezien het feit dat mijn voorbereiding voor het zwemmen nog slechter was als de rest wordt ik hier niet vrolijk van. Mijn verwachting is al laag dit kan er nog wel bij.

We lopen naar het zwembad waar we Denise nog even spreken. Snel door naar het bad waar de laatste instructies worden gegeven. We kunnen naar onze baan en inzwemmen. We vragen even wat voor tijd iedereen zwemt en ik blijk niet de minste zwemmer te zijn. Het aftellen begint en daar is de start. Het is inderdaad behoorlijk onrustig water en het begin is goed al blijkt al snel dat ik toch de verkeerde voor me heb liggen en ga toch inhalen. Op hetzelfde moment word ik ook ingehaald dus dat kost wat tijd. Na 8.50 ben ik klaar met in 500m en kan de tocht naar de wisselzone beginnen. Het wisselen gaat goed en het fietsen kan beginnen. Ik heb weinig last van de overgang en dat verbaasd me weer. Voor mijn doen kan ik lekker doorfietsen en pak een lekker ritme. Het is een afwisselend parcours met behoorlijk wat bochten en wat glooiing.

Bij het keerpunt is het oppassen geblazen. Een paar haakse bochten achter elkaar. Ik kom er goed door en na 32.40 min fietsen kom ik terug in de wisselzone, om aan het lopen te beginnen. Het lopen gaat ook gelijk goed en kan goed doorlopen. Het is een behoorlijk lang aanloop stuk voor je op het loop parcours bent. 2 ronden loop ik dezelfde tijd de laatste ronde een half minuutje in moeten leveren. Een tijd van 20.19 is voor mij prima de afstand is 4.9km en dan is het nog een prima tijd. Mijn eindtijd is 1.07.13. Als ik een week terug had moeten inschrijven had ik het niet gedaan zo slecht was de voorbereiding. Nu ben ik blij dat ik het wel heb ingeschreven, het ging boven verwachting goed. Nu verder trainen voor de triathlon in Aalten en dan gaan we voor de kwart.

Klik op de link voor de uitslagen

Sportieve groeten,

Gerben Duenk

Geen opmerkingen: