zaterdag 10 juni 2017

2e GUV Triathlon Aalten bijna vol

Zwemmen, het eerste onderdeel van de triathlon
AALTEN - Zeker vierhonderd deelnemers staan op Vaderdag, zondag 18 juni, aan de start van de tweede editie van de vernieuwde GUV Triathlon Aalten. De Achtste triathlon zit vol en bij de Kwart triathlon zijn nog maar enkele plekken vrij. Men kan de website, www.triathlonaalten.nl checken voor de laatste stand van zaken. Dit jaar kunnen voor het eerst ook kinderen van 8 tot en met 14 jaar meedoen. Voor hen is er een zwemloop. Zij mogen, zolang er plek is, op de dag zelf inschrijven, met een maximum aantal van 40 deelnemers. Het programma is als volgt. De kinderen starten om 9.45 uur (inschrijven kan tot uiterlijk 9.00 uur). Om 10.00 uur start de Achtste triathlon, zowel de individuelen als de trio's. En om 10.20 uur gaat de Kwart triathlon van start, ook hier beginnen de individuelen en trio's tegelijkertijd.

Er zijn ervaren fanatiekelingen, grote namen uit de triathlonsport, maar ook recreanten die nog amper weten waar ze aan beginnen. 'Ga je eigenlijk eerst fietsen of eerst lopen?', was vorig jaar een vraag van een deelnemer, vlak voor de start. Eerst zwemmen, dan fietsen en tot slot lopen, dat is triathlon. Een geweldige uitdaging, dus ook voor mensen die er helemaal nieuw instappen. Nog zo'n beginnersding: vergeet na het fietsen niet het startnummer van de rug naar de buik te draaien. Routiniers hebben daarvoor een speciale startnummerband die men makkelijk rond het middel draait. Want ja, de wissels, daar is tijd op te winnen, als het om tijd gaat tenminste.

De snelste atleten springen na het zwemmen kleddernat op de fiets en schuiven de voeten al fietsend in de schoenen, die ze vooraf al op de pedalen hebben vastgeklikt. Andere deelnemers nemen rustig de tijd om zich in de wisselzone af te drogen en om te kleden. Een sportdag voor iedereen, dat is de GUV Triathlon Aalten op Vaderdag. De tijdsregistratie gaat helemaal officieel door een chip die aan een enkelband vast zit. De bekende organisatie MyLaps zorgt hiervoor. Matten die de chips lezen, liggen niet alleen bij de start en de finish, maar ook tussen de verschillende onderdelen in. Uitslagen staan direct na de wedstrijd online. (bron)

Geen opmerkingen: