zondag 11 juni 2017

Verslag van de triathlon van Bocholt(D)

De hoogste trede van het podium in Bocholt is voor Cindy Brusse 
Net zoals vorige week zondag stond er vandaag bij de triatlon van Bocholt weer de olympische afstand op het programma. Dat is niet mijn favoriete afstand, dat is namelijk de helft, oftewel de sprint. Helaas was de inschrijving voor Bocholt een half jaar geleden binnen 2 uur na opening al vol op de achtste en was er alleen nog een plekje vrij op de OD. Ik twijfelde er wel aan of dat verstandig was om te doen en afgelopen week nam die twijfel alleen maar toe, want wat had ik lang spierpijn van vorige week (OD Amsterdam)!! Afgelopen dinsdag lukte het me niet harder dan 6.27min/km te lopen en wilde mijn hartslag echt niet hoger dan 129/min. De dag erna had ik 2 trainingen in de planning, maar heb het uiteindelijk alleen bij zwemmen gehouden. Het lichaam was moe! De dagen erna ging t gelukkig wat beter en gisteren besloten behalve een dagje werk verder maar eens een rustdag te houden. 

Vanochtend met frisse moed opgestaan en om 10.30 helemaal naar Duitsland gereden (of te wel een ritje van nog geen kwartier. Het zwemmen betrof 2 rondes in de Aasee. Na 1 ronde was er er een korte landgang. Leuk voor het publiek! Het zwemmen ging ondanks dat de 2e ronde 30sec langzamer was dan de eerste naar wens. Als 1e dame stond ik op de kant met ongeveer 7 heren voor me. De wissel was met de blote voetjes op grof asfalt wat pijnlijk voor de voeten, dus blij om op de fiets te mogen springen. Het fietsen was over de autobaan, heerlijk! Maar de wind viel niet mee. Nou ja, wind mee wel natuurlijk! Ik zag even 44km/u op de teller en wist meteen.....dit wordt de weg terug een hele lage snelheid. Express maar niet al te vaak gekeken, maar zag toch een keer 30km/u. Tja....dat schiet natuurlijk niet op! 

Het waren 2 rondes van 20km. De voorsprong die ik had op dame 2 en 3 (50sec) was na 1 ronde foetsie. Jammer. Dan maar proberen het gat zo klein mogelijk te houden en kijken wat er met het lopen gaat gebeuren. De 2e ronde fietsen ging me een stuk makkelijker af en kon zowaar dame 2 goed bijhouden op gepaste afstand. 3 km voor het eind nog maar even gas gegeven, want dame 1 lag nu zo'n 30 sec voor. De wissel ging naar wens en daar had ik zelfs wat tijd gewonnen. Dame 1 had de mountainbiker met het bordje "1e dame" bij zich. Ik liep vlot op haar in en na 1 km nam ik de mountainbiker van haar over! Er moesten 4 rondes gelopen worden. En poeh, wat was het warm! Gelukkig stonden er 2 drank en sponsposten per ronde. Ondanks dat ik me in de eerste ronde al moe voelde, bleven de benen 10km hetzelfde tempo lopen! De mountainbiker en ik gingen vele lopers voorbij, die ik dus 1 ronde (of 2) dubbelde. Na 4 rondjes kwam ik als eerste dame over de finish. Mijn looptijd bleek 42.27, waarmee ik mijn eigen gestelde doel van onder de 43.00 gehaald. Wat was het een mooie race. Nu vast weer veel spierpijn en een vermoeid gevoel de komende dagen. Kijken of ik dinsdag onder de 6.27min/km kan lopen.

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: