zaterdag 17 juni 2017

AVA'70 baan (af)gekeurd

De keuring van de baan

De baan van AVA'70 en enkele andere atletiekfaciliteiten vertonen helaas na 3 ½ jaar gebreken. Er is een onafhankelijke keuring van de sportaccommodatie geweest door de Atletiekunie om daarmee zwart op wit de tekortkomingen aan te kunnen tonen. Het resultaat van de keuring resulteerde naar verwachting in een afkeuring van de atletiek accommodatie. 

Zo zijn de gootkappen en waterafvoergoten al sinds de oplevering een punt van zorg en laat de kunststofbaan op veel plekken los van de betonnen onderlaag. Het bestuur werkt hier samen met de Gemeente Aalten en de Atletiekunie hard aan om deze gebreken zo snel mogelijk, functioneel en duurzaam op te lossen. Ook wat kleinere tekortkomingen in eigendom van AVA'70, onder andere de hoogspring-installatie en de werpkooi kwamen naar voren die AVA'70 zelf in de komende 2 weken zal gaan oplossen.
Wat betekent dat nu concreet voor de leden van AVA'70?
We krijgen dispensatie van de Atletiekunie en blijven daarmee verzekerd met betrekking tot de aansprakelijkheid bij calamiteiten. Ook mogen wij wedstrijden blijven organiseren en gebruikmaken van alle faciliteiten. Wel willen het bestuur erop wijzen om voorzichtig omtrent de gootkappen te zijn. Deze voldoen niet aan de veiligheidseisen die er aan worden gesteld.

Geen opmerkingen: