zaterdag 17 juni 2017

Deelnemers klaargestoomd voor GUV Triathlon Aalten - deel 7

Denise van der Donk en Gerben Duenk
Zondag 18 juni 2017 vindt de 2e GUV Triathlon in Bredevoort plaats, een wedstrijd die georganiseerd wordt door wielerclub de Peddelaars, zwemvereniging Natare en atletiekvereniging AVA'70. De komende dagen worden er artikelen op de site geplaatst uit de Triathlon krant. In grote delen van Aalten, Oost Gelre en Winterswijk wordt deze week de krant huis aan huis verspreidt.

Zwemmen, fietsen en als klap op de vuurpijl ook nog rennen. De triathlon is een hele onderneming. Het is geen 1,2,3-tje dat je deze onderdelen binnen een poep en een scheet onder de knie krijgt. De GUV Triathlon Aalten heeft twee doorgewinterde triatleten bereid gevonden om een aantal clinics te verzorgen: Gerben Duenk en Denise van der Donk. Zij hebben in een paar weken tijd een groepje atleten klaargestoomd voor 18 juni. Als het goed is zijn de sporters op en top voorbereid op de grote dag.

In de aanloop naar de triathlon krijgen de deelnemers vijf clinics voorgeschoteld. Alle facetten van de sport komen aan bod. Naast tips over de drie disciplines, worden ook onderwerpen als gezonde voeding, goed materiaal en de juiste sportkleding niet onbenut gelaten. Bij de eerste training wordt de conditie onmiddellijk op de proef gesteld. Op de atletiekbaan van AVA’70 is het een bikkelhard gevecht tegen de klok. In 12 minuten proberen de fanatiekelingen zoveel mogelijk meters af te leggen, doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline zijn bij dit soort uitdagingen een pre.

Wielrennen staat centraal in clinic twee. De juiste techniek en tactiek worden onder de loep genomen, want alleen hard trappen is niet genoeg, er komt heel wat meer bij kijken. Voormalig topper Eddy Lamers is als troef ingezet bij de fietsclinic. Lamers is gepokt en gemazeld in de sport en weet op een begrijpelijke wijze zijn kennis over te brengen op de deelnemers. In de koppeltraining worden fietsen en hardlopen gecombineerd, het lichaam kan bij deze clinic alvast wennen aan de overgang van het ene naar het andere onderdeel, een loodzware en onderschatte bezigheid. De trainers schakelen ook de hulp in van Sport-balance uit Breedenbroek. Hier wordt aandacht besteed aan functionele krachttraining. Met deze trainingen versterk je het lichaam en voorkom je blessures.

Gerben Duenk kijkt tevreden terug op de clinics: “in totaal hadden we zes enthousiaste deelnemers. Afgelopen zondag was de laatste, openwater zwemmen en een mini-triathlon op het parcours bij de Slingeplas.” Of de clinics bijgedragen hebben aan een goede prestatie, weten we pas zondag!

Geen opmerkingen: