dinsdag 4 september 2018

Juryleden verkiezing bezoeken provinciewinnaar AVA '70

Bestuursleden van atletiekvereniging AVA'70
Juryleden van de verkiezing Vereniging van het Jaar hebben dinsdag 4 september een bezoek gebracht aan provinciewinnaar AVA'70. De atletiekvereniging is winnaar in de categorie sport in de provincie Gelderland. Zij werden geïnterviewd door juryleden uit sportwereld.

Na afloop van het bezoek reageerde de jury enthousiast: "Het is mooi om te zien dat deze vereniging niet alleen een belangrijke rol speelt in het leven van de mensen die bij de vereniging aangesloten zijn, maar ook in de gemeenschap. AVA '70 is een vereniging met een fijne cultuur, waar sportplezier belangrijk is." De vereniging werd door middel van een interview getoetst op thema's als: maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Eind september tijdens de Nationale Sportweek wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt.

Ontknoping verkiezing
De komende weken komt de verkiezing Vereniging van het Jaar tot ontknoping. Bekende ambassadeurs uit de sport, - en cultuurwereld bezoeken samen met juryleden alle provinciewinnaars. Vervolgens kiezen zij per categorie drie winnaars die doorgaan naar de landelijke finale. Uiteindelijk mag één sportvereniging en één cultuurvereniging de titel Vereniging van het Jaar gaan dragen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Sportweek eind september. Zij winnen Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de verenigingen extra in de schijnwerpers te zetten.

Verenigingen uit 71% van de gemeenten in Nederland deden mee
Verenigingen in heel Nederland werden aan het begin van het jaar uitgedaagd hun verenigingsverhaal te delen via verenigingvanhetjaar.nl. In 71% van alle gemeenten in Nederland deden verenigingen mee aan de verkiezing. Per provincie werd de vereniging met de meeste stemmen en hoogste beoordeling provinciewinnaar.
Dit jaar vindt de verkiezing 'Vereniging van het Jaar' voor het eerst plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. De ingezonden verhalen van alle winnende verenigingen zijn terug te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl.

Achtergrond
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen zijn voor mensen niet alleen fysiek, maar ook zeker sociaal heel belangrijk. Tom van Kuyk, Sponsorstrateeg Rabobank Nederland: "Deze verkiezing is een mooie manier om het verenigingsverhaal in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen krijgen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. We zien dat ze meer gaan samenwerken met andere clubs, een maatschappelijke rol innemen en druk zijn met thema's als integratie en duurzaamheid. Verenigingen dragen bij aan een gezondere en sociale samenleving en dat mag gezien worden!" (bron)

Geen opmerkingen: