woensdag 26 september 2018

Bad Sachsa - De Ravensberg

De Ravensberg
Bad Sachsa is een kleine stad op de zonnige en lieflijke zuidelijke rand van de Harz en ligt te midden van tot 600 meter hoge bergen. Het officiële kuuroord Bad Sachsa is vooral voor toeristen die een heilzame vakantie zoeken, interessant. Maar daarnaast is het ook een goed startpunt voor het maken van wandel-, nordic walking-, mountainbike- en in de winter langlauftochten.

Rond Bad Sachsa ligt een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bad Sachsa is de Ravensberg. Vanaf de top van deze berg heb je een schitterend uitzicht over het Weserbergland tot zelfs het Kyffhäusergebergte en de Brocken, de hoogste berg van de Harz, aan toe. De Ravensberg is de enige berg van de Harz die met de auto bestegen kan worden, hierdoor is hij ook een uitstekend reisdoel voor de minder valide toerist. Vanwege zijn hoge ligging is Bad Sachsa ook in de winter een waar paradijs voor langlaufers, snowboarders en rodelaars, het heeft dan ook drie skiliften en kindvriendelijke pistes.

Wij lopen de Ravensberg echter op vanuit het net buiten het stadje gelegen vakantiepark Saltztal Paradies van Landal. Een prachtige tocht met best wat klimmen en dalen en we lopen overwegend door de prachtige bossen van de Harz. Bovenop de Ravensberg is een pension waar het na een kilometer of acht lopen goed toeven is, voordat we via een andere route aan onze terugweg beginnen.

Klik op de link voor de foto's

fotoalbum

Geen opmerkingen: