zondag 3 februari 2019

Gert-Jan Wassink: Na traingingskamp in de hitte, nu wedstrijd in de kou

 Trainen in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom
De afgelopen weken trainde ik in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom en daar was het warm, heel warm. Zo warm dat we echt moesten zorgen dat we op tijd in de ochtend en tegen de avond onze looptrainingen deden. Anders was het gewoonweg niet te doen. Hoe anders is het komende zondag. Dan sta ik aan de start van een thuiswedstrijd, de Midwintermarathon in Apeldoorn.

Eigenlijk maakt die afwisseling het ook wel mooi, hoewel een verschil van ruim 25 graden toch best wel veel is. Maar ik kijk er absoluut naar uit om zondag voor eigen publiek te lopen en ik ben ook iemand die altijd wel goed met de kou overweg kan. Wat dat betreft ben ik een echte Nederlander. Vorige week keek ik in een blog al terug op de eerste periode in Potchefstroom en nu is ook een tweede blog op mijn website te lezen.

Ik heb er echt naar uitgekeken om weer terug naar Nederland te gaan en mijn vrouw weer te zien. Iets wat je wellicht niet zo snel bedenkt, is dat een trainingskamp voor ons mentaal soms ook best zwaar kan zijn. Je bent heel veel moe na je trainingen en als je dan niet je vaste omgeving om je heen hebt, kan dat best nog wel eens lastig zijn.

Het is dus niet altijd figuurlijk zonneschijn, zoals het in Zuid-Afrika letterlijk overigens wel bijna zo is. Dat maakt het op mentaal gebied soms dus best wel zwaar. Het is dan ook fijn om ergens naartoe te werken. Naar het teruggaan naar huis en/of naar een wedstrijd.

Hoewel ik al aangaf dat ik wel tegen de kou kan, is dat toch wel iets waar ik dan weer minder van ga genieten, die kou in Nederland. Daar kun je je echter op kleden en ik kan prima presteren onder koude omstandigheden. Daar hoop ik komende zondag dan ook op, waarbij deze wedstrijd wellicht de laatste is voor de Rotterdam Marathon op 7 april, zoals ik eerder ook al op mijn site vertelde.

Gert-Jan

Geen opmerkingen: