woensdag 27 februari 2019

Hardloopscreening Jeroen Reintjes in samenwerking met Mark te Brake

Maak je sportieve dromen waar!
Sneller, Sterker en blessurevrij hardlopen! Elk kwartaal gaat Jeroen Reintjes Sports i.s.m. Mark te Brake (fysiotherapeut) van Fysio Oude IJsselstreek een hardloopscreening organiseren op diverse locaties in de Achterhoek! De screening bestaat uit een gezamenlijke training waarbij de nadruk ligt op individuele tips en adviezen over looptechniek, snelheid/pasfrequentie en specifieke oefeningen om blessures te voorkomen. Een soort APK omtrent jouw loopstijl en fysieke gereedheid.

Aan de hand van een aantal specifieke testen zal de screening ingaan op kracht/stabiliteit en lenigheid om de zwakke schakels in de keten te achterhalen. Na afloop van de testen zal elke deelnemer specifieke oefeningen krijgen om zijn of haar 'running core' te verbeteren om zo de kans op blessures te verkleinen. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan een algemeen 'running core' programma ter preventie van blessures en verbetering van looptechniek.

Vervolgens zullen alle deelnemers worden gescreend op hun looptechniek. Ook hierbij zal de nadruk liggen op tips waar elke deelnemer direct mee aan de slag kan. Daarnaast zal ook de pasfrequentie uitgebreid aan bod komen. Er zal hierbij accent liggen op het ervaren van verschillen, tips en adviezen voor de hardlooptoekomst. Deze screening is bedoeld voor elke hardloper die sneller, sterker en blessure vrij wil blijven hardlopen nu en in de toekomst. Het thema voor de eerste screening in 2019 is kracht en heuvels.

Jeroen Reintjes is professioneel looptrainer. Hij trainde de voetballers van FC Twente en topatleten op Papendal. Hij studeerde aan het CIOS Arnhem en aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en was als hardloper succesvol met aansprekende persoonlijke records. Tevens schoolt Jeroen diverse looptrainers in Nederland namens de Atletiekunie. De andere trainer is Mark te Brake. Mark is fysiotherapeut bij Fysio Oude IJsselstreek en werkt daarnaast nog bij Team Sunweb de wielerploeg van o.a. Tom Dumoulin. Verder is de Aaltenaar bezig met de Master manuele therapie en heeft als bijzonder aandachtsgebied de hardloopgerelateerde blessure. Hij is net als Jeroen zelf regionaal topatleet en heeft veel ervaring opgedaan binnen de atletiek sport qua krachttraining, looptechniek en loopblessures. Mark zal tijdens deze training zich voornamelijk richten op het in kaart brengen van de zwakke punten in de keten en hierbij specifieke oefeningen mee gegeven ter preventie van blessures.

Doelen:
- Blessures voorkomen = screening aan de hand van dynamische oefeningen door een fysiotherapeut
- Running core stability. Algemeen programma laten ervaren, voor alle lopers een must.
- Loopsnelheid en pasfrequentie. Advies, tips en laten ervaren.
- Looptechniek, tips om zo efficiënt mogelijk te lopen. Met meer gemak hardlopen.

1e screening 2019:
Wanneer: Zondag 3 maart
Waar: Fysio Oude IJsselstreek (Het Veld 28a, 7061 DD, Terborg)
Tijdstip: 10:00 tot 11:30 uur
Kosten: 25 euro per deelnemer
Doelgroep: Iedereen ouder dan 16 jaar
Aanmelden: mark@foij.nl

De nadruk zal op 3 maart liggen op het toepassen van de heuvel in je training. Zowel kwa krachtsoefeningen om op deze manier blessures te voorkomen, als kwa looptechniek met als uiteindelijk doel, makkelijker, sneller en blessurevrij hardlopen. Hieronder nogmaals de algemene informatie, maar in de workshop zullen dus weer nieuwe punten aan bod komen.  Een workshop om te kijken hoe het staat met jouw fysieke gereedheid en loopstijl.

Geen opmerkingen: