zaterdag 3 augustus 2019

Uit de oude doos: Autobaanloop 1984 van Varsseveld naar Doetinchem en terug



In 1984 liep Gerard Tebroke één van zijn laatste wedstrijden in Varsseveld. Ter ere van de opening van het stuk snelweg tussen Varsseveld en Doetinchem werd een 25 kilometer wedstrijd georganiseerd, waarbij de atleten de A18 voor zichzelf hadden.

Voor Gerrit Dijkslag was het de allereerste wedstrijd voor AVA’70. Van zijn toenmalige trainer Hans Prinsen senior moest hij de 5 kilometer lopen, maar ter plekke werd hij overgehaald om aan de 10 kilometer mee te doen. De 5 kilometer bleef in Varsseveld rondom de kerk, terwijl de 10 kilometer nog een stuk over de snelweg ging. Dit was toch wel uniek en aangezien de wedstrijd “Autobaanloop” genoemd was, ook wel toepasselijk. Met zijn tijd van 38:53 minuten liep hij een prima eerste 10 kilometer. Gerard Tebroke werd verslagen door Guido Sasse en hij moest na afloop naar huis gebracht worden. Gerard was zo stijf in zijn lichaam geworden dat autorijden niet meer kon.

De zes jaren daarna werd deze loop voortgezet met de Cityloop, waarvan de laatste drie jaar als Spoorstraatloop, omdat de ondernemers aan de Spoorstraat optraden als sponsor. Hieraan deed de gehele regionale top mee, en werden er op de 5 en 10 kilometer snelle tijden gelopen. Met dank aan Wim Vink voor het filmpje.

Geen opmerkingen: